Το πρώτο λογισμικό που σκέφτεται σαν τον άνθρωπο

0
9

Ένα λογισμικό που σκέφτεται σαν τον άνθρωπο και μπορεί να περάσει με επιτυχία τα τεστ ασφαλείας που διακρίνουν τους ανθρώπους από τους υπολογιστές στο Διαδίκτυο, ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία Vicarious, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Τα συγκεκριμένα τεστ επιβεβαιώνουν ότι ο χρήστης είναι άνθρωπος και όχι κάποιος ηλεκτρονικός υπολογιστής που επιχειρεί να τον αντικαταστήσει, ζητώντας από τον πρώτο να πληκτρολογήσει σε μια ιστοσελίδα το μήνυμα που βλέπει ή ακούει.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το λογισμικό που ανέπτυξε δεν αναγνωρίζει μόνο γράμματα, αλλά αντιλαμβάνεται ακόμα και εικόνες.

Η Vicarious ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι σκοπεύσει να χρησιμοποιήσει το λογισμικό της αποκλειστικά για καλούς σκοπούς στον τομέα της ρομποτικής, της ιατρικής και της πληροφορικής.

«Ο αλγόριθμος της Vicarious επιτυγχάνει ένα επίπεδο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας που βρίσκεται πολύ κοντά στον ανθρώπινο εγκέφαλο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο D. Scott Phoenix, συνιδρυτής της εταιρείας.

Το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της Vicarious «σκέφτεται και μαθαίνει» σαν τους ανθρώπους, μιμούμενο τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Μάλιστα πολλοί το χαρακτηρίζουν ως τη βάση για την ανάπτυξη της πρώτης πραγματικά έξυπνης μηχανής.

Διαβάστε στην ιστοσελίδα της εταιρείας περισσότερες πληροφορίες για το λογισμικό.

econews

Σχόλια