Φονική κακοκαιρία σαρώνει την Ευρώπη – 13 νεκροί και μεγάλες καταστροφές (video)

0
7

Δεκατρείς νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη βόρεια Ευρώπη.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ πολλοί παραμένουν καθηλωμένοι σε αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, καθώς τα δρομολόγια ματαιώνονται λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στη νότια Αγγλία καταγράφηκαν άνεμοι ταχύτητας 159 χλμ/ώρα. Η φονική καταιγίδα προκάλεσε χάος σε πολλά τμήματα της Βρετανίας, αναποδογυρίζοντας δέντρα και ένα λεωφορείο, ενώ ένας γερανός κατέρρευσε στο κτήριο που στεγάζεται το γραφείο του Βρετανού αναπληρωτή πρωθυπουργού, στην καρδιά του Λονδίνου.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 13 θάνατοι που σχετίζονται με την καταιγίδα και συγκεκριμένα με την πτώση δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η Γερμανία μετρά έξι νεκρούς και η Βρετανία πέντε, ενώ δυο θάνατοι σημειώθηκαν σε  Ολλανδία και Δανία. Άλλη μια γυναίκα αγνοείται στη Γαλλία.

Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Λονδίνο από έκρηξη φυσικού αερίου, ενώ ένας Βρετανός έφηβος παρασύρθηκε από τα κύματα ενώ έκανε σερφ. Στη Δανία ένας άνδρας πέθανε όταν χτυπήθηκε από τούβλο που κατέρρευσε από κτήριο λόγω των ισχυρών ανέμων.

Τη Δευτέρα οι περισσότερες σιδηροδρομικές εταιρείες στην ανατολική Αγγλία ανέστειλαν τα πρωινά δρομολόγια, ενώ το αεροδρόμιο Χίθροου ακύρωσε περισσότερες από 130 πτήσεις.

Επιπλέον, ακυρώθηκαν και δρομολόγια του μετρό, ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Κεντ τέθηκαν αυτόματα εκτός λειτουργίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέηβιντ Κάμερον, ζήτησε από τους πολίτες να συνεργαστούν ώστε η καθημερινότητα να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα.
econews
Σχόλια