Αχτίδα ελπίδας για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία – "Εμπρηστής" ο στρατός

0
5

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα δύο τρίτα των πύρινων μετώπων που έχουν αποτεφρώσει πάνω από 1,24 εκατομμύρια στρέμματα στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας τις τελευταίες εννέα ημέρες.

«Σήμερα το πρωί υπάρχουν 67 πυρκαγιές σ” όλη την Πολιτεία, 23 δεν είναι υπό έλεγχο», ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες μέσω της σελίδας τους στο Facebook που πρόσθεσαν ότι «οι θερμοκρασίες πέφτουν».

Οι ευνοϊκότερες συνθήκες θα επιτρέψουν την ενίσχυση των αντιπυρικών ζωνών ώστε τα μέτωπα της πυρκαγιάς να απομονωθούν και ο έλεγχός τους να καταστεί ευκολότερος.

Μέχρι σήμερα χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, έχουν καεί 200 σπίτια, ενώ δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους: ο πρώτος ήταν ένας εξηντάχρονος που υπέκυψε από καρδιακή προσβολή προσπαθώντας να προστατεύσει το σπίτι του και ο δεύτερος, ο πιλότος ενός Canadair, ηλικίας 43 ετών, που έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη στο έδαφος.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν 800 πυροσβέστες και 72 αεροπλάνα.

Όπως προέκυψε από τους ελέγχους, η πυρκαγιά ξεκίνησε από πεδίο βολής του στρατού της Αυστραλίας όπου έγινε έκρηξη πυρομαχικών. Το υπουργείο Άμυνας αρνείται να επιβεβαιώσει την είδηση ωστόσο παραδέχεται ότι έλαβαν χώρα στρατιωτικές ασκήσεις πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά.

econews

Σχόλια