Κύπρος: διαγωνισμός για τον καλύτερο λαχανόκηπο σε σχολείο

0
9

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και μετά την επιτυχία του πρώτου μέρους της παγκύπριας εκστρατείας «Λαχανόκηποι σε εκατό σχολεία της Κύπρου», οι εταιρείες Premier Shukuroglou, Φυτώρια Σολωμού και Elysee Irrigation, συνεχίζουν να προσφέρουν δωρεάν όλα τα απαραίτητα υλικά και τον εξοπλισμό για τη δημιουργία βιολογικών λαχανόκηπων σε σχολεία. Η εκστρατεία διοργανώνεται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της φιλοπεριβαλλοντικής δράσης των τριών εταιρειών και στηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την Επίτροπο Περιβάλλοντος.

Η ανταπόκριση των σχολείων, όπως και στο πρώτο μέρος της εκστρατείας, υπήρξε ενθουσιώδης. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας σχολικής χρονιάς μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από όλες τις επαρχίες δήλωσε συμμετοχή, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό στόχο. Η έγκριση των αιτήσεων για παροχή δωρεάν κόμποστ, σπορόφυτων και συστήματος άρδευσης έγινε αυστηρά με σειρά προτεραιότητας και οι αιτήσεις ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκατό.

Θέλοντας να επιβραβεύσουν τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία, οι εταιρείες Premier Shukuroglou, Φυτώρια Σολωμού και Elysee Irrigation αποφάσισαν να προχωρήσουν στην προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου λαχανόκηπου. Όλα τα σχολεία μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό αναρτώντας φωτογραφίες του λαχανόκηπου που έχουν φτιάξει στον σύνδεσμο (link) goo.gl/IkI0Gw στο Facebook, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2013.

Οι φωτογραφίες θα τύχουν αξιολόγησης από αρμόδια Επιτροπή, ενώ στην ανάδειξη του νικητή θα ληφθούν υπόψη οι ψήφοι (likes) που θα εξασφαλίσουν οι φωτογραφίες στο Facebook. Αφού επιλεγούν οι τρεις καλύτεροι λαχανόκηποι, τα μέλη της Επιτροπής θα επισκεφθούν τα σχολεία, θα αξιολογήσουν από κοντά τους λαχανόκηπους και θ’ αναδείξουν τον νικητή του διαγωνισμού.

Στο σχολείο που θα κερδίσει τον διαγωνισμό θα δοθεί τιμητική πλακέτα. Η βράβευση θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του σχολείου και σε αυτήν θα προσκληθούν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος και η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου.

Η εκστρατεία «Λαχανόκηποι σε εκατό σχολεία της Κύπρου» δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να ασχοληθούν με την κηπουρική και να μάθουν περισσότερα πράγματα για το περιβάλλον. Η φροντίδα ενός λαχανόκηπου αποτελεί ευχάριστη ενασχόληση για τους μαθητές, ενώ παράλληλα ενισχύει τη δημιουργικότητά τους, αναπτύσσει το κοινωνικό αίσθημα και την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Σχόλια