Ελεγχόμενη στάθμευση ξανά στην Αθήνα – Οι πρώτες κλήσεις από 29 Οκτωβρίου

0
10

Όσοι επιλέγουν να κυκλοφορούν με αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας αντί να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή…τα πόδια τους θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Μπορεί η δημοτική αστυνομία να καταργήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης, αλλά το έργο του ελέγχου της στάθμευσης των οχημάτων θα αναλάβει από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου η νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου του Δήμου Αθηναίων.

Υπάλληλοι χωρίς στολή, που θα φέρουν ειδική ταυτότητα, σε ευκρινές σημείο, και θα μπορούν εκτός από την επιτήρηση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης να βεβαιώνουν και κλήσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε συναρμοδιότητα με την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Αθηναίων, ήδη οι δημοτικοί υπάλληλοι ενημερώνουν οδηγούς για την επαναλειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης από τις 29 Οκτωβρίου και αφήνουν σημειώματα σε αυτοκίνητα τα οποία είναι σταθμευμένα παράνομα στις ειδικά διαγραμμισμένες περιοχές.

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή τονίζει ότι παραμένει το αίτημα του Δήμου Αθηναίων προς τα αρμόδια υπουργεία «για την επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών, μέσω του προγράμματος κινητικότητας, ως διοικητικών υπαλλήλων, προκειμένου να στελεχωθούν αρτιότερα οι αρμόδιες υπηρεσίες, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την καλύτερη λειτουργία της πόλης».

Σχόλια