«Μέρα τρόμου» στην Αυστραλία – Μαζικές εκκενώσεις πληθυσμών

0
5

Εντολή σε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους έδωσαν οι Αρχές της Αυστραλίας την Τετάρτη, καθώς οι ξηροί άνεμοι δημιουργούν συνθήκες αναζωπύρωσης των πυρκαγιών στις ορεινές περιοχές έξω από το Σίδνεϊ, όπου οι πυροσβέστες μάχονταν για μέρες ώστε να θέσουν τα πύρινα μέτωπα υπό έλεγχο.

Πάνω από 200 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς από την περασμένη Πέμπτη στη Νέα Νότια Ουαλία, με τις φωτιές να σαρώνουν διάσπαρτες κοινότητες νότια και δυτικά του Σίδνεϊ, περικυκλώνοντας ολόκληρους δρόμους.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του την περασμένη εβδομάδα από καρδιακή προσβολή στην προσπάθειά του να προστατέψει το σπίτι του.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα, Τετάρτη, είναι οι πιο επικίνδυνες για την εκδήλωση και αναζωπύρωση πυρκαγιών.

Οι θερμοκρασίες στα Γαλάζια Όρη αναμένεται να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Σίδνεϊ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καυτοί, ξηροί άνεμοι θα σαρώσουν την περιοχή με ταχύτητες 100 χλμ/ώρα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τους πυροσβέστες στο έργο της κατάσβεσης.

Με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία, 59 φωτιές μαίνονται ακόμα στη Νέα Νότια Ουαλία. Οι 19 από αυτές είναι εκτός ελέγχου.

Οι Αρχές έχουν συλλάβει αρκετά παιδιά που κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιές, ενώ άλλες πυρκαγιές ξεκίνησαν από βλάβες στα καλώδια ρεύματος λόγω των ισχυρών ανέμων.
econews

Σχόλια