Το πρώτο εστιατόριο με μενού αποκλειστικά από απόβλητα τροφίμων

0
129

Ένα επαναστατικό εστιατόριο στην Κοπεγχάγη της Δανίας έφερε τη φράση «μην πετάς τίποτα» σε νέα επίπεδα, δημιουργώντας ένα μενού αποκλειστικά από πεταμένα τρόφιμα.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, το εστιατόριο «Rub and Stub» χρησιμοποιεί προϊόντα από σουπερ μάρκετ και παραγωγούς που κανονικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια ως άχρηστα.

Παραμορφωμένες μπανάνες, πράσινες τομάτες και προϊόντα που κοντεύουν να λήξουν είναι μόνο κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιεί το εστιατόριο για τα γεύματα που προσφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι το πρωτοποριακό εστιατόριο διοικείται και λειτουργεί αποκλειστικά από εθελοντές.

«Η ιδέα προέκυψε από τις εμπειρίες που έχουμε όλοι με τα απόβλητα τροφίμων. Γιατί τόσο καλό φαγητό να πηγαίνει χαμένο»; δήλωσε ο Tore Heerup που εργάζεται στο εστιατόριο.

«Όλος ο κόσμος προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα και να λειτουργήσει πιο αποδοτικά σε κάθε πτυχή της ζωής του. Γιατί να μην κάνουμε το ίδιο και με το φαγητό»; προσέθεσε.

Το μενού φτιάχνεται καθημερινά ανάλογα με τα υλικά που δωρίζονται στο εστιατόριο και παρασκευάζονται γεύματα για 60 επισκέπτες.

«Κάθε μέρα πρέπει να είμαστε δημιουργικοί και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τα τρόφιμα που λαμβάνουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα εκπληκτικό μενού ως το απόγευμα», τόνισε ο Tore.

Στο εστιατόριο εργάζονται 100 εθελοντές, οι οποίοι βοηθούν στην κουζίνα, το μπαρ και το σερβίρισμα, ενώ για την εργασία τους αμείβονται μόνο ο σεφ και ο project manager.

Το εστιατόριο άνοιξε αυτό το καλοκαίρι, όμως είναι ήδη αρκετά δημοφιλές.

Επόμενος στόχος είναι η δημιουργία ενός δικτύου προμηθευτών, ώστε το εστιατόριο να αυξήσει τις ποσότητες φαγητού που προσφέρει, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση των αποβλήτων τροφίμων.
econews

Σχόλια