Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στην Αυστραλία – Στάχτη πάνω από 200 σπίτια

0
12

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες που έχουν ήδη καταστρέψει πάνω από 200 σπίτια.

Σύμφωνα με τις Αρχές η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αύξηση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι.

Από την πύρινη κόλαση περισσότερο έχουν πληγεί τα Γαλάζια Όρη, δυτικά του Σίδνεϊ, όπου φωτιές μαίνονται ακόμα εκτός ελέγχου.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι οι συνθήκες που επικρατούν στη νοτιοανατολική Αυστραλία είναι οι χειρότερες των τελευταίων 40 ετών.

Το γεγονός ότι η Νότια Νέα Ουαλία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα δώσει για διάστημα ενός μήνα επιπρόσθετες δικαιοδοσίες στις υπηρεσίες διαχείρισης κρίσεων ώστε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Αν χρειαστεί θα δοθεί εντολή για διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Εκατοντάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι από τις δασικές πυρκαγιές, ενώ ένας άνθρωπος πέθανε από έμφραγμα στην προσπάθειά του να σώσει το σπίτι του.

Έπειτα από αρκετές ημέρες δροσιάς, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιστροφή των ασυνήθιστα υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, άνω των 30 βαθμών Κελσίου.

econews

Σχόλια