Μπέργκερ φώκιας με όνομα που γελοιοποιεί τη Μπαρντό προκαλεί σάλο

0
13

Απειλές για τη ζωή του και μηνύματα μίσους λαμβάνει ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στο Κεμπέκ του Καναδά, που προσφέρει στους πελάτες του μπέργκερ με κρέας φώκιας.

Ο Kim Côté, ιδιοκτήτης του «Bistro Côté-Est», δήλωσε στο δίκτυο CBS ότι προσέθεσε το μπέργκερ φώκιας στον κατάλογο του εστιατορίου το 2012.

Το μπέργκερ, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια αστεϊσμού, ονομάστηκε «Phoque Bardot», από τη λέξη φώκια στα γαλλικά και το επίθετο της ηθοποιού Brigitte Bardot, που είναι γνωστή για την ευαισθησία της απέναντι στα ζώα.

Η Brigitte Bardot έχει συμμετάσχει σε πολλές διαμαρτυρίες για το κυνήγι φώκιας, ενώ στο παρελθόν είχε ζητήσει από τους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν το σιρόπι σφενδάμου που παρασκευάζεται από καναδικά δέντρα.

Το μπέργκερ είχε περάσει απαρατήρητο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ωστόσο μια ανάρτηση για το θέμα σε σελίδα φιλόζωων στο Facebook άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Εξαγριωμένοι φιλόζωοι απείλησαν να καταστρέψουν το εστιατόριο, ακόμα και να σκοτώσουν τον ιδιοκτήτη του.

Η ανάρτηση στο Facebook ανέφερε ότι το μπέργκερ φτιάχνεται από κρέας μωρού φώκιας, κάτι που ο κ. Côté διαψεύδει κατηγορηματικά, λέγοντας πως δεν επιτρέπεται το κυνήγι νεογέννητων. Όπως διευκρίνισε, το κρέας που χρησιμοποιεί είναι νόμιμο και ελεγμένο.

Σημειώνεται ότι το αμφιλεγόμενο μπέργκερ, που κοστίζει 18 δολάρια, περιέχει και φουά γκρα, που σύμφωνα με φιλοζωικές οργανώσεις παράγεται με βάναυσο τρόπο αφού οι πάπιες ταΐζονται μέχρι θανάτου για να μαλακώσει το συκώτι τους.

Photo: η Μπριζιτ Μπαρντο συμμετέχει σε διαμαρτυρία για τις φώκιες το 2005

econews

Σχόλια