Η ελεύθερη πτώση του Felix Baumgartner από τα 40.000 μέτρα σε video

1
23

Το βίντεο που απαθανατίζει την ελεύθερη πτώση-ρεκόρ, από ύψος 40.000 μέτρων του Αυστριακού Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ έδωσε στη δημοσιότητα  η Red Bull Stratos.

Την πτώση κατέγραψε από την πρώτη στιγμή μία κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο σκάφανδρο του Αυστριακού και έδειξε ότι έβλεπε ο ίδιος.

Η καμπυλότητα της Γης είναι τόσο διακριτή από τα 40.000 μέτρα που ο Μπαουμγκάρτνερ φαίνεται σαν να κατεβαίνει από το διάστημα.

Περίπου 25 δευτερόλεπτα μετά το άλμα στο κενό, ο ριψοκίνδυνος άλτης άρχισε να περιδινίζεται επικίνδυνα και να χάνει τον έλεγχο. Η εικόνα της καμπύλης Γης που στριφογυρίζει μπροστά στα μάτια του αλλά και οι ενδείξεις με τους παλμούς της καρδιάς που απεικονίζονται στην κάμερα, αποτυπώνει ανάγλυφα τις δραματικές στιγμές που έζησε ο Μπαουμγκάρτνερ.

Το βίντεο συνοδεύεται από ενδείξεις υψομέτρου, ταχύτητας, βαρυτικής δύναμης και κάποιων βιομετρικών στοιχείων. Ο αυστριακός άλτης έπεσε προς τη Γη με ταχύτητα που ξεπέρασε για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα εκείνη του ήχου και έφθασε τα 1.357 χλμ/ώρα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.