Εργαζόμενοι στα εργοστάσια φωτοβολταϊκών: μην μπλοκάρετε το fast track, μη μας στέλνετε στην ανεργία

1
5

Επιστολή με αφορμή την ένταξη των δύο μεγάλων μονάδων παραγωγής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού στο fast track απέστειλαν προς τους Έλληνες υπουργούς και βουλευτές οι εκπρόσωποι των τριών σωματείων εργοστασίων φωτοβολταϊκών ΒΙΠΕ Πατρών.

«Από στιγμή σε στιγμή εμείς και οι οικογένειές μας θα βρεθούμε στο δρόμο και αυτό που ζητάμε δεν είναι τίποτα άλλο παρά να ξεμπλοκαριστούν οι επενδύσεις σε Φ/Β πάρκα που θα δώσουν δουλειά στα εργοστάσια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή η οποία φέρει τον τίτλο «Μην μας στέλνετε και εμάς στην ανεργία Κυρίες και Κύριοι Υπουργοί και Βουλευτές».

Όπως εξηγούν οι εκπρόσωποι των Σωματείων, το μπλοκάρισμα των εν λόγω επενδύσεων fast track, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα τα οποία εμποδίζουν την έναρξη των έργων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκπρόσωποι των Σωματείων ζητούν από τους βουλευτές να στηρίξουν τη σχετική τροπολογία που θα ξεπαγώσει τις εν λόγω επενδύσεις.

«Ζητούμε να στηρίξετε το δικαίωμά μας για δουλειά και να μην μας στείλετε στην ανεργία κοντά σε τόσους άλλους που έχασαν τη δουλειά τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνουν τέλος ότι αυτοί ανέδειξαν το ζήτημα και επεδίωξαν την ένταξη των έργων στο fast track με ευνοϊκούς όρους και όχι η εργοδοσία.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. βλακειες… για να μην χασουν την δουλεια τους καποιοι θα πρεπει να αδικιθουν δεκαδες αλλων ανθρωπων(μικροι επενδυτες); τo net-metering ειναι ενα μετρο που θα δωσει πολυ μεγαλυτερη ωθηση στις επιχειρησας που δουλευουν αλλα δν βλεπω να το διεκδικουν αυτο με τοσο ζηλο; στο σκανδαλο πηραν θεση;

Comments are closed.