Ιαπωνία: 17 νεκροί από τον τυφώνα της δεκαετίας – Τη γλίτωσε η Φουκουσίμα

0
12

Δεκαεπτά άνθρωποι έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ουίφα από την Ιαπωνία, ενώ 50 ακόμη αγνοούνται.

Οι περισσότεροι νεκροί βρέθηκαν θαμμένοι στη λάσπη από τις κατολισθήσεις που προκάλεσε η καταιγίδα.

Οι ιαπωνικές Αρχές έχουν απομακρύνει από τις κατοικίες τους 20.000 κατοίκους της νήσου Ίζου Οσίμα, 120 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας Τόκυο.

Ο τυφώνας Ουίφα, ο ισχυρότερος που χτυπάει την Ιαπωνία την τελευταία δεκαετία, έχει ακόμα καταστρέψει δεκάδες κατοικίες.

Προτού ο τυφώνας ξεσπάσει εκφράστηκαν σοβαρές ανησυχίες για την πιθανότητα να περάσει από τη μαρτυρική Φουκουσίμα, όπου οι διαρροές ραδιενεργών υδάτων στην πυρηνική μονάδα Νταΐτσι συνεχίζονται.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε όμβρια ύδατα από τα φράγματά της, προσθέτοντας ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας παρέμειναν εντός των ορίων ασφαλείας.

Κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο τυφώνας βρισκόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από την επαρχία της Φουκουσίμα.

Εξαιτίας του τυφώνα ακυρώθηκαν πάνω από 500 πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Τόκυο, ενώ τα σχολεία στην περιοχή της ιαπωνικής πρωτεύουσας παρέμειναν κλειστά.

econews

Σχόλια