Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ταρακουνάει την Κρήτη – 5 σεισμοί από χτες

0
10
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη με την εκδήλωση σεισμών χαμηλής έντασης, μετά το σεισμό των 6,3 Ρίχτερ του προηγούμενου Σαββάτου.
Πριν τα μεσάνυχτα, σημειώθηκαν δύο σεισμικές δονήσεις στην ανατολική Κρήτη και ακολούθησαν τρεις ακόμη μετασεισμικές δονήσεις, η δύο στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Χανίων και η τρίτηστη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Λασιθίου.
Συγκεκριμένα:

 

Δυο σεισμοί έγιναν στο Λασιθι λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Τρίτης (15/10).

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτουτο, ο πρώτος έγινε στις 23:25 και είχε μέγεθος 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των ακτών του Ξερόκαμπου και με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Ο δεύτερος έγινε στις 23:49, σχεδόν στην ίδια περιοχη, ανατολικά των ακτών της Ζάκρου, με μέγεθος 3,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, επίσης σε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί στην περιοχη, αλλα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Μετά τα τα μεσάνυχτα:
Στις 4:49 κατεγράφη σεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 27 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Κισάμου. Το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 20 χιλιόμετρα.
Επίσης στην ίδια περιοχή και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Κισάμου, στις 7:05 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 2,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Στις 6:18 κατεγράφη σεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 64 χιλιομέτρων βόρεια του Αγ.Νικολάου. Το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 15 χιλιόμετρα.

Σχόλια