Συρία: κληρικοί επέτρεψαν την κατανάλωση σκύλων – Τραγικές εικόνες με υποσιτισμένα παιδιά

0
21

Ένα θρησκευτικό διάταγμα που επιτρέπει στους κατοίκους των προαστίων της Δαμασκού που πολιορκούνται από τους αντάρτες να καταναλώσουν κρέας σκύλων, γατών και πιθήκων εξέδωσαν Σύροι κληρικοί.

Με το διάταγμα, που συνέπεσε με τη μουσουλμανική γιορτή Eid al-Adha, οι κληρικοί δίνουν την άδεια σε όσους απέμειναν στην επαρχιακή ζώνη Ghouta , γύρω από τη Δαμασκό, να καταναλώσουν ζώα που κανονικά απαγορεύονται το Ισλάμ.

Η ανακοίνωση έγινε ενώ εντείνονται οι αναφορές για πείνα και εξαθλίωση στο προάστιο της Δαμασκού Muadhamiya, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ενώ video με υποσιτισμένα παιδιά  κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Οι κληρικοί ανέφεραν ότι το διάταγμα είναι μια κραυγή για βοήθεια προς όλο τον κόσμο, ενώ προσέθεσαν πως αν η κατάσταση επιδεινωθεί, οι ζωντανοί θα αρχίσουν να τρώνε τους νεκρούς τους.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να επιτρέψει την αποστολή προμηθειών στην περιοχή, όπου πολλοί κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν, η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις εμπόλεμες περιοχές θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, το ίδιο σημαντική με το πρόγραμμα καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Σε δηλώσεις του ο Christopher Stokes, γενικός διευθυντής της οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα» χαρακτήρισε παράλογο το γεγονός ότι οι επιθεωρητές χημικών όπλων μετακινούνται ελεύθερα στις περιοχές που χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια, ενώ οι ανθρωπιστικές αποστολές δεν έχουν πρόσβαση.

Το Σαββατοκύριακο, που οι εχθροπραξίες διακόπηκαν προσωρινά, εκατοντάδες κάτοικοι του προαστίου Muadhamiya εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

econews

Σχόλια