Η οικολογική κοινότητα Τελαίθριον στην πλατφόρμα indiegogo (video)

0
6

Χρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας υποστήριξης καινοτόμων ιδεών indiegogo αναζητά η οικολογική κοινότητα Τελαίθριον.

Η συγκεκριμένη καμπάνια φιλοδοξεί να  συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της δημιουργίας της λίμνης, εσωτερικά (μεμβράνη, μονωτικά υλικά, πηλός κτλ) και εξωτερικά (φύτεμα φυτών και δέντρων στις όχθες της και μεταφορά υλικού για ενίσχυση του εδάφους). Ακόμα θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Yurt (υλικά, μουσαμάς, μόνωση, κτλ) και τέλος θα συμβάλλει σε μία ακόμη μεγάλη αγορά δέντρων η οποία προγραμματίζεται να γίνει για φέτος τον χειμώνα για την επιτάχυνση της δημιουργίας του δασόκηπου, όπου ήδη έχουν φυτευτεί περισσότερα από 500 καρποφόρα και μη δέντρα.

Το εγχείρημα Τελαίθριον έχει ως στόχο την δημιουργία της πρώτης, απόλυτα αναγκαίας, οίκο-κοινότητας στην Ελλάδα η οποία σύμφωνα με τους εμπνευστές της «θα λειτουργήσει ως σχολείο αυτάρκειας και ως πρότυπο μοντέλο, υγιών και αρμονικών συνθηκών ζωής με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες και στο οικοσύστημα, ανανεώσιμες πηγές για ενέργεια, καθαρά και αποτελεσματικά μέσα μεταφοράς, και συνεχή έρευνα και εκπαίδευση σε όλα τα σχετικά θέματα και τεχνολογίες, τα οποία θα είναι προσβάσιμα και διαθέσιμα σε όλους».

Το εγχείρημα λειτουργεί εδώ και περίπου τρία χρόνια με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο από κάθε άκρη του πλανήτη. Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα στο facebook εδώ για να βρείτε αναλυτικά φωτογραφικά άλμπουμ από όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Όπως ενημερώνουν τα μέλη της κοινότητας  «μόλις ολοκληρώθηκε το σκάψιμο για την δημιουργία της λίμνης που θα βοηθήσει στην αλλαγή του κλίματος και την διαμόρφωση του δασόκηπου φυσικής καλλιέργειας (φωτογραφίες εδώ). Επίσης μόλις ξεκίνησε η κατασκευή ενός ακόμη yurt (4ο κατά σειρά) το οποίο θα φέρει την πρακτική μας έρευνα στο 99% για τον συγκεκριμένο τύπο δόμησης (πολλές φωτογραφίες εδώ).

Περισσότερες πληροφορίες σε θέματα που αφορούν στην κοινότητα Τελαίθριον θα βρείτε στις ιστοσελίδες Telaithrion.freeandreal.org (σε 6 γλώσσες) και στο FreeandReal.org.

Τι χρειαζόμαστε και τι κερδίζετε εσείς!

Αν το ποσό που συγκεντρωθεί, είναι λιγότερο από όσο απαιτείται, θα φυλαχτεί μέχρι να καταφέρουμε να μαζέψουμε ολόκληρο το ποσό από άλλες πιθανές πηγές

(The 100th Monkey is coming…)

Παρακαλούμε δείτε tα μοναδικά πλεονεκτήματα που έχουμε δημιουργήσει για εσάς ως αντάλλαγμα για την συνεισφορά σας σε αυτή την καμπάνια στο δεξί μέρος αυτής της σελίδας.

Όλη η διαδικασία, αυτού και όλου του εγχειρήματος στο σύνολό του θα δημοσιεύεται στις σελίδες μας και στα κοινωνικά μας δίκτυα.

Όπως γνωστοποιεί το Τελαίθριον υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε:

Αν δεν είστε σε θέση να βοηθήσετε προσφέροντας κάποιο χρηματικό ποσό, μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι να μας βοηθήσετε να πετύχουμε όχι μόνο αυτόν τον στόχο αλλά ολόκληρο το εγχείρημα.

Δημοσιεύστε αυτή την καμπάνια στα αγαπημένα σας κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, κτλ)

Αποστείλετε ένα e-mailστους φίλους και στην οικογένεια σας ώστε να μάθουν για εμάς.

Αποστείλετε ένα e-mailσε εμάς ενημερώνοντας μας τι άλλο μπορείτε να προσφέρεται (ικανότητες, γνώσεις, ιδέες, κ.α.)

Ελάτε να μας επισκεφτείτε και εργαστείτε μαζί για την δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος!

Μπορείτε να συνεισφέρεται οποιοδήποτε ποσό.. η λίστα δεξιά με τα «πλεονεκτήματα» που λαμβάνεται ως αντάλλαγμα είναι ενδεικτική!

Όλοι όσοι υποστηρίξουν την καμπάνια με ποσό που ξεκινάει από τα 33 ευρώ και οποιοδήποτε ποσό πάνω από αυτό, εφόσον η καμπάνια στεφτεί με επιτυχία, θα λάβουν όλοι, εκτός από τα υπόλοιπα δώρα που δικαιούνται και ένα μπλουζάκι με την στάμπα του Free and Real (δείτε το σχέδιο εδώ).

Δείτε το video για την κοινότητα εδώ.

Σχόλια