Χτύπησε ο Εγκέλαδος στις Φιλιππίνες – 7,2 Ρίχτερ και 20 νεκροί

0
7

Ισχυρός σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις νότιες και κεντρικές Φιλιππίνες κοστίζοντας τη ζωή σε 200 τουλάχιστον ανθρώπους σύμφωνα με τον πρώτο επίσημο απολογισμό.

Έχουν καταρρεύσει δύο κτήρια, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε παλιά και νέα κτήρια, ένα πανεπιστήμιο, μία εκκλησία και στο οδικό δίκτυο.

Τα πρώτα θύματα βρήκαν το θάνατο στα συντρίμμια ενός κτηρίου στην πόλη Τσεμπού, μια δημοφιλή περιοχή για τους τουρίστες περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια από το επίκεντρο του σεισμού.

Το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο είχε αρχικά εκτιμήσει το μέγεθος σε 7,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο σύμφωνα με με το ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων η δόνηση είχε μέγεθος 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα νότια-ανατολικά της Μπαλιλιχάν, μιας πόλης με πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκους στην επαρχία των νησιών Μποχόλ βόρεια του κύριου νησιού Μιντανάο περίπου 640 χιλιόμετρα νότια της Μανίλα. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 8:12 τοπική ώρα (0:12 GMT ) και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 56 χιλιόμετρα.

Το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού ωκεανού που εδρεύει στη Χαβάη ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει απειλή εκδήλωσης παλιρροϊκού κύματος.

econews

Σχόλια