“Σκοτώστε τους ποδηλάτες”: εμφύλιος στο Τορόντο (video)

0
4

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ποδήλατο στο Τορόντο του Καναδά: όχι για ψυχαγωγία ή άθληση, αλλά για να πραγματοποιήσουν τις μετακινήσεις τους.

Ο δήμαρχος της πόλης απεχθάνεται τους ποδηλάτες αναπτύσσοντας μια ρητορική μίσους του τύπου με φράσεις του τύπου “δεν φταίει κανείς αλλά οι ίδιοι που πάνε και σκοτώνονται”, ενώ βρήκε έναν αναπάντεχο σύμμαχο στο πρόσωπο της δημοσιογράφου Ρόζι Ντιμάνο η οποία τους αποκάλεσε “ποδ-όφιλους” και έγραψε ότι “ανέβηκαν στην πρώτη θέση της λίστας των Ανθρώπων που πρέπει να Εκτελέσουμε”.

Σε άρθρο της στην εφημερίδα Toronto Star, η προκλητική δημοσιογράφος έγραψε: “στο φυσικό του περιβάλλον, που δεν θα έπρεπε να είναι καμία μεγάλη πόλη της βορείου Αμερικής, ο “ποδ-όφιλος” είναι ένα κυρτό πλάσμα που φοράει ένα ηλίθιο αεροδυναμικό κράνος και ακόμα πιο ηλίθια ελαστικά σορτσάκια. Το χαρακτηριστικό του κάλεσμα για ζευγάρωμα είναι “φύγε από τη μέση ρε μ….α”. Δεν σέβεται φανάρια κυκλοφορίας και διαβάσεις πεζών, ενώ τσακώνεται συνέχεια με τους οδηγούς μοτοσικλετών.

Ο αναγνώστης Άαρον Μάντον με γράμμα του προς την εφημερίδα επισημαίνει ότι ο πόλεμος μεταξύ ποδηλατών και οδηγών αυτοκινήτων στο Τορόντο οφείλεται στην διχαστική πολιτική που ακολουθεί ο δήμαρχος της πόλης Ρομπ Φορντ, ο οποίος έχει δαιμονοποιήσει τους ποδηλάτες στο πλαίσιο της ψηφοθηρικής πολιτικοποίησης του θέματος των αστικών μεταφορών.

Μάλιστα, όπως δείχνει το video που ακολουθεί, παρομοίασε τις ποδηλατολωρίδες με πισίνα γεμάτη καρχαρίες.

econews

Σχόλια