Ζωντανοί συγγενείς του «ανθρώπου των πάγων» βρέθηκαν στην Αυστρία

0
31

Ερευνητές του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ ανακάλυψαν στο Τιρόλο της Αυστρίας 19 άνδρες που είναι συγγενείς του Oetzi, του «ανθρώπου των πάγων».

Ο Oetzi είναι μια αρχαία μούμια ηλικίας 5.300 ετών που βρέθηκε θαμμένη στους πάγους των Άλπεων.

Η συγγενική σχέση του «ανθρώπου των πάγων» με τους 19 άνδρες από το Τιρόλο διαπιστώθηκε μετά από εξετάσεις DNA σε 3.700 εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι έδωσαν επίσης στοιχεία για το γενεαλογικό τους δέντρο.

Όπως μεταδίδει το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, από τις αναλύσεις προέκυψε ότι οι 19 άνδρες είχαν την ίδια γενετική μετάλλαξη που είχε ανακαλυφθεί και στον Oetzi μετά την ανεύρεση της μούμιας στις ιταλικές Άλπεις το 1991.

Ο «άνθρωπος των πάγων» βρέθηκε από πεζοπόρους με ένα βέλος καρφωμένο στην πλάτη του και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι πέθανε από τα τραύματά του.

Ακόμα και σήμερα ωστόσο υπάρχει διχογνωμία ως προς το αν πέθανε στο σημείο που βρέθηκε ή αν μεταφέρθηκε εκεί από άλλους.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα δεν συμμετείχαν γυναίκες, καθώς απαιτείται διαφορετική διαδικασία για τη διασταύρωση των γονιδίων τους με τον Oetzi ώστε να διαπιστωθεί πιθανή συγγένεια.
econews

Σχόλια