Οι γυναίκες οδηγοί καταστρέφουν τις ωοθήκες τους, γεννούν προβληματικά παιδιά υποστήριξε κληρικός

0
18

Μπορεί η περιβαλλοντικά φιλική μετακίνηση να γίνεται με χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με το ποδήλατο ή με τα πόδια, αλλά στη Σαουδική Αραβία ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν καν τη δυνατότητα να οδηγήσουν αυτοκίνητο.

Η 26η Οκτωβρίου θα αποτελέσει μια ημερομηνία-ορόσημο για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν τα δικά τους οχήματα διαμαρτυρόμενες για την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να τους απαγορεύσει αυτό το δικαίωμα.

Μάλιστα, ένας φανατικός μουσουλμάνος κληρικός, ο Σαλέχ μπιν Σαάντ αλ-Λοχαϊντάν δήλωσε σε εγχώριο μέσο ενημέρωσης ότι οι γυναίκες θα πρέπει να επανεξετάσουν την απόφασή τους και να βάλουν “τη λογική μπροστά από τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τα πάθη τους”.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο συγκεκριμένος άνθρωπος υποστήριξε ότι η οδήγηση προκαλεί σοβαρές επιπλοκές στο αναπαραγωγικό σύστημα των γυναικών.

“Εάν μια γυναίκα οδηγήσει αυτοκίνητο, χωρίς να υφίσταται απόλυτη ανάγκη, ενδέχεται να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στη φυσιολογία της, όπως δείχνουν ιατρικές έρευνες, καθώς επηρεάζονται οι ωοθήκες και η λεκάνη ωθείται προς τα πάνω. Για αυτό το λόγο αυτές που οδηγούν συστηματικά συχνά γεννούν παιδιά με κλινικά προβλήματα διαφόρων ειδών και έκτασης” υποστήριξε ο ιερωμένος δίχως να διευκρινίσει σε ποιες έρευνες αναφερόταν.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει νόμος στη Σαουδική Αραβία που να απαγορεύει ρητώς την οδήγηση στις γυναίκες, ωστόσο διπλώματα οδήγησης χορηγούνται αποκλειστικά στους άνδρες.

Παρόλα αυτά, είναι πολλές οι γυναίκες που είτε επειδή έχουν ζήσει στο εξωτερικό είτε επειδή τους δίδαξε ο σύζυγός τους ξέρουν να οδηγούν αυτοκίνητο.

Η οργάνωση Oct26Driving χαρακτηρίζει ως “αδικαιολόγητη” τη στάση της σαουδαραβικής κυβέρνησης και συλλέγει υπογραφές στο διαδίκτυο για την άρση της άρρητης απαγόρευσης.

econews

Σχόλια