Θραύση στο YouTube ο άνδρας που αγκαλιάζει λιοντάρια (video)

0
271

Πάνω από 700.000 εμφανίσεις έχει κάνει στο YouTube το video με τον δαμαστή λιονταριών Kevin Richardson που παίζει με δυο λιοντάρια σε σαβάνα της Νοτίου Αφρικής.

Το video ξεκινά με τον Richardson να καλεί τα λιοντάρια. Αρχικά εμφανίζεται ένα θηλυκό, το οποίο τρέχει προς το μέρος του και πηδά επάνω του.

Ωστόσο, αντί να του επιτεθεί, το λιοντάρι τον αγκαλιάζει. Εκείνος παραμερίζει το θηλυκό καθώς τον πλησιάζει ένα αρσενικό λιοντάρι που επίσης έχει όρεξη για παιχνίδι.

Ο δαμαστής ξαπλώνει στο έδαφος με τα ζώα και χαϊδεύει τη γούνα τους. Ο Richardson είναι   ζωολόγος και «συμπεριφοριστής» ζώων.

Εργάζεται στο Πάρκο Λιονταριών στο Γιοχάνσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, όπου φροντίζει και εκπαιδεύει τα άγρια ζώα.

Όπως υποστηρίζει, αναπτύσσει δεσμούς με τα λιοντάρια από τη γέννησή τους και πιστεύει στη δημιουργία σχέσεων που βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη παρά στις συμβατικές τεχνικές εξημέρωσης.

Φυσικά αυτή η άποψη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή δεδομένου ότι τα λιοντάρια είναι ζώα με άγρια ένστικτα που δεν μπορούν να εξημερωθούν. Δεν είναι λίγες εξάλλου οι περιπτώσεις που έχουν επιτεθεί στους δαμαστές τους σε τσίρκο και ζωολογικούς κήπους.
econews

Σχόλια