Φονικός τυφώνας σαρώνει την ανατολική Κίνα – Μαζικές εκκενώσεις πληθυσμών

0
5

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην ανατολική Κίνα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη μανία του τυφώνα Φίτοου που «προσγειώθηκε» τα ξημερώματα της Δευτέρας στην επαρχία Φουτζιάν.

Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, πολλά σπίτια καταστράφηκαν από τις σφοδρές καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους, ταχύτητας ως και 151 χλμ/ώρα, που σάρωσαν την επαρχία Ζετζιάνγκ, ενώ τουλάχιστον δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οι Αρχές ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού στο «κόκκινο».

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας προειδοποιεί ότι τις επόμενες ώρες οι επαρχίες Φουτζιάν και Ζετζιάνγκ θα πληγούν από ισχυρές βροχοπτώσεις με τη στάθμη του νερού να φτάνει τα 20 εκατοστά.

Περίπου 177.000 άνθρωποι στην επαρχία Φουτζιάν και 574.000 στην επαρχία Ζετζιάνγκ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ 33.000 σκάφη στην Φουτζιάν και 35.000 στην Ζετζιάνγκ μετά από εντολή επέστρεψαν σε ασφαλή καταφύγια στο λιμάνι.

Ο τυφώνας προκάλεσε επίσης ματαιώσεις πτήσεων, ενώ ανεστάλησαν τα δρομολόγια των τρένων. Εκτός αυτού, σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Η καταιγίδα κατευθύνεται βορειοδυτικά και σταδιακά αναμένεται να εξασθενήσει.

Σχόλια