Σκυταλοδρομία κατά του καρκίνου στη Θεσσαλονίκη

0
6

Μια διαφορετική σκυταλοδρομία κατά του καρκίνου θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη. Νικητές όλοι όσοι θα συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς και κοινωνικά στίγματα, άτομα με αναπηρία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με τα πόδια, με πατίνια ή με ποδήλατα.

Η σκυταλοδρομία, με  μήνυμα «Κινήσου ενάντια στον Καρκίνο» θα ξεκινήσει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 στις 11πμ από τον Λευκό Πύργο και θα ανταλλάξει την σκυτάλη σε διάφορα σημεία της πόλης, από όπου κάθε ομάδα που συμμετέχει θα μεταδίδει το δικό της μήνυμα ενάντια στον Καρκίνο.

Στον τερματισμό, στον Λευκό Πύργο, θα υπάρχουν περίπτερα για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Κώδικα κατά του καρκίνου, με έμφαση στις καρκινογόνες ουσίες στην καθημερινή ζωή, στις φυσικές διατροφικές επιλογές, στην προώθηση της σωματικής άσκησης για τις καθημερινές μετακινήσεις, όπως η πεζοπορία, τα πατίνια, και το ποδήλατο.

Επιπλέον θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις με αφήγηση, χορό και μουσική.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας MOVE και υποστηρίζεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σχόλια