Ερώτηση 26 βουλευτών της ΝΔ για το επίδομα θέρμανσης

0
7

Φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης για όλα τα νοικοκυριά και διεύρυνση των γεωγραφικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος ζητούν 26 βουλευτές της ΝΔ από την περιφέρεια (με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτής Πέλλας Γ. Καρασμάνη) με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Σύμφωνα με το in.gr,  στην ερώτησή τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «η συνταγή έχει δοκιμαστεί και δυστυχώς αποδείχτηκε στην πράξη αποτυχημένη», διευκρινίζοντας πως η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης «δεν απέφερε την προσδοκώμενη αύξηση των δημοσίων εσόδων, ενώ επιβάρυνε δυσβάστακτα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς» και συνεπώς «εκ του αποτελέσματος το μέτρο αποδείχθηκε άστοχο».

Εκτός αυτού υπογραμμίζουν ότι με τον διαχωρισμό της χώρας σε τέσσερις γεωγραφικές ζώνες «διαπιστώνονται σοβαρές αδικίες», προσθέτοντας ότι η εφαρμογή του συστήματος των επιδομάτων «πέραν του ότι απέτυχε, είχε και αρνητικές επιπτώσεις, όπως την καταστροφική για το περιβάλλον λαθροϋλοτομία αλλά και την μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή δεδομένου ότι η ξυλεία αυτή διακινείται χωρίς τιμολόγια».

Σχόλια