Φωτοβολταϊκά: “πινγκ-πονγκ” επιστολών μεταξύ Μίχαλου-Παπαγεωργίου

0
6

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα που λαμβάνει το ΥΠΕΚΑ καταστρέφουν τις ΑΠΕ και ευνοούν τους μεγάλους προμηθευτές που κατέχουν μονάδες φυσικού αερίου επαναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε επιστολή του της 27ης Σεπτεμβρίου προς τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Στην τελευταία του επιστολή ο κ. Μίχαλος αμφισβητεί ότι υπάρχει «δίκαιη κατανομή βαρών» στην αγορά ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι επιβάρυνση έχει υπάρξει μόνο στην περίπτωση των ΑΠΕ.

«Δεν είδαμε όμως να παίρνετε κανένα μέτρο εις βάρος όλων των υπολοίπων. Φαίνεται λοιπόν ότι θέλετε όλο το βάρος να το σηκώσουν οι ΑΠΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η νέα αυτή επιστολή του προέδρου του ΕΒΕΑ έρχεται μετά από σχετική απάντηση του υφυπουργού ΠΕΚΑ στις 25 Σεπτεμβρίου, στην οποία ο κ. Παπαγεωργίου, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι μέτρα όπως αυτά που λαμβάνει η Ελλάδα για τα φωτοβολταϊκά έχουν ληφθεί και σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες, για τον εξορθολογισμό της αγοράς ΑΠΕ.

Διαβάστε την επιστολή Παπαγεωργίου προς Μίχαλο και την απάντηση του  Κωνσταντίνου Μίχαλου προς τον Ασημάκη Παπαγεωργίου.

econews

Σχόλια