Ο Σαμαράς στο Ισραήλ για συνεργασία στην ενέργεια

0
7

Τα ενεργειακά, αλλά και τομείς όπως ο τουρισμός και οι νέες τεχνολογίες θα βρεθούν στο επίκεντρο των επίσημων επαφών που θα πραγματοποιήσουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και στελέχη πολυπληθούς ελληνικής αντιπροσωπείας στο πλαίσιο του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ.

Στις επαφές που θα λάβουν χώρα από την Τρίτη στο Ισραήλ θα συμμετάσχουν δώδεκα υπουργοί από τις δύο χώρες.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ενώ στο Τελ Αβίβ θα κηρύξει την έναρξη του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνεδρίου στο οποίο θα συμμετάσχουν και πάνω από 100 έλληνες επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Ισραήλ.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ισραηλινοί έχουν εκφράσει και το ενδιαφέρον τους για τη Χρυσή Αυγή, μάλιστα Ισραηλινοί αξιωματούχοι θεωρούν την Ελλάδα ως παράδειγμα στον τρόπο που χειρίστηκε τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης και στην αντιμετώπιση των νεοναζιστικών φαινομένων.

Δεν είναι τυχαίο που η σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών καλύθηκε εκτενέστατα από τον Ισραηλινό Τύπου.

econews

Σχόλια