Βοσκός-εμπρηστής κατά συρροή συνελήφθη στη Μεσσηνία – Έκανε στάχτη τον Ταΰγετο

1
9

Ένας 68χρονος βοσκός συνελήφθη σήμερα στη Μεσσηνία από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το Ανακριτικό Γραφείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, με την κατηγορία πρόκλησης 85 πυρκαγιών μεταξύ των περιοχών Νέδουσας και Πολιανής στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου.

Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί
 σήμερα στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Το ένταλμα σύλληψης του βοσκού είχε εκδοθεί από τις 28 Αυγούστου, ωστόσο ο εντοπισμός του δεν ήταν εύκολος καθώς ο φερόμενος ως δράστης των εμπρησμών κρυβόταν στους ορεινούς όγκους για να αποφύγει τη σύλληψη.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ο ίδιος προκάλεσε, φέρεται να έχει τηλεφωνήσει στην Πυροσβεστική διαμαρτυρόμενος διότι οι ρίψεις νερών από πυροσβεστικά αεροπλάνα κατέστρεφαν τα βοσκοτόπια του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ειναι κοινο μυστικο οτι οι βοσκοι βαζουν φωτιες. Γιατι ομως; Η απαντηση ειναι για να καψουν ακανθωδες θαμνους για να βγει χορτο που οπως γνωριζετε δεν εχουν τα Ελληνικα βουνα. Νομιζω οτι και ο τελευταιος Ελληνας απο ορεινο χωριο το γνωριζει.

Comments are closed.