Φουκουσίμα: τόνοι ραδιενεργού νερού στον Ειρηνικό – Δεν μπορούν να σταματήσουν τη διαρροή

0
4

Νέα διαρροή ραδιενεργού νερού σημειώθηκε στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Όπως ανακοίνωσε η Tepco, η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, αργά την Τετάρτη οι εργάτες αντιλήφθηκαν ότι ραδιενεργό νερό ξεχείλιζε από μια δεξαμενή αποθήκευσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περίπου 430 λίτρα ραδιενεργών υδάτων διέρρευσαν από τη δεξαμενή στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Από το 2011 που το πυρηνικό εργοστάσιο επλήγη από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι, οι διαρροές ραδιενεργών υδάτων στη Φουκουσίμα αποτελούν συχνό φαινόμενο.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα το μολυσμένο νερό να διέρρευσε στον ωκεανό», δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος της Tepco, ενώ διευκρίνισε ότι η υπερχείλιση οφείλεται σε λανθασμένη εκτίμηση εργάτη σχετικά με την ποσότητα του νερού που μπορούσε να διοχετευτεί στη δεξαμενή αποθήκευσης.

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Tepco να διαχειριστεί το μολυσμένο νερό δεν είναι επαρκείς και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η αποθήκευση του νερού που χρησιμοποιείται για την ψύξη των πυρηνικών αντιδραστήρων αποδείχθηκε μεγάλη πρόκληση για την Tepco.

Τον Αύγουστο η εταιρεία διαπίστωσε διαρροή 300 τόνων ραδιενεργών υδάτων σε άλλο σημείο του εργοστασίου.

Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός τείχους από πάγο γύρω από το κατεστραμμένο εργοστάσιο για να περιοριστούν οι διαρροές.
econews

Σχόλια