Κύπρος: στα 5 τρισ. κυβικά πόδια τα αποθέματα στο οικόπεδο 12

0
5

Από 3,6 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια έως 6 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, με μέση τιμή τα 5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, είναι οι προκαταρτικές εκτιμώμενες ποσότητες φυσικού αερίου μετά την επιβεβαιωτική γεώτρηση της Noble Energy στο τεμάχιο «12» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης διαβεβαίωσε ότι η στρατηγική για χερσαίο τερματικό υγροποίησης παραμένει αναλλοίωτη.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της Noble Κύπρου Τζον Τόμιτς, ανέφερε ότι πρόκειται για μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου καλής ποιότητας και ότι η συνεργασία της εταιρείας με τις κυπριακές αρχές για την κατασκευή τερματικού υγροποίησης παραμένει μέσα στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας του.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη γεώτρηση στο κοίτασμα οι προβλέψεις ήταν για 5 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια με μέσο όρο τα 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Η επιβεβαιωτική γεώτρηση έφτασε σε συνολικό βάθος 18.865 πόδια.

Σημειώνεται ότι στο τεμάχιο Αφροδίτη θα διενεργηθεί και δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση, ενώ στο οικόπεδο 12 προγραμματίζεται να γίνει νέα ερευνητική γεώτρηση για άλλο κοίτασμα εντός του 2014.

Σχόλια