Μαζική εξόντωση σκύλων φοβούνται οι φιλόζωοι – Καθησυχάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης

0
5

Επιστολή προς όλους τους θεσμικούς φορείς απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων, υποστηρίζοντας πως υπηρεσία του υπουργείου Υγείας προτείνει προγκρόμ «ευθανασιών» κατά των αδέσποτων με προκάλυμμα τη δημόσια υγεία, κατά τα πρότυπα των πρόσφατων επαίσχυντων γεγονότων της Ρουμανίας.

Με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να καθησυχάσει ότι  δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Πληροφορήθηκα ότι υφίστανται σε κάποιους υπηρεσιακούς του Υπουργείου σκέψεις για τα αδέσποτα τύπου Ρουμανίας. Αποκλείεται με μένα εδώ», ανέφερε στο σχόλιό του ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου πέρασε από τη Βουλή της Ρουμανίας ο νόμος για την αιχμαλωσία και θανάτωση με ευθανασία δεκάδων χιλιάδων αδέσποτων σκύλων στην πρωτεύουσα της χώρας, το Βουκουρέστι.

Βάσει του νόμου τα αδέσποτα σκυλιά θα θανατώνονται σε διάστημα δυο εβδομάδων από τη στιγμή που αιχμαλωτίζονται εκτός αν τα ζητήσει ο ιδιοκτήτης τους ή υιοθετηθούν.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ?

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι
Δραττόμεθα της ευκαιρίας να επικοινωνήσουμε μαζί σας αφ’ ενός λόγω της εγκυκλίου του ΥΠΑΑΤ, κατόπιν αντιστοίχου πρότασης του Υπουργείου Παιδείας ,που προωθήθηκε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με πρόφαση τα περιστατικά λύσσας και στόχο τα αδέσποτα (2515/75560/18-6-2013) , σπέρνοντας ένα παντελώς αδικαιολόγητο πανικό σε ανενημέρωτους εκπαιδευτικούς και γονείς, , αφ’ ετέρου επειδή υπάρχουν βάσιμες διαδόσεις πως υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας – θα την αποκαλύψουμε όταν το κρίνουμε αναγκαίο – , προτείνει να εξαπολυθεί προγκρόμ <<ευθανασιών>> κατά των αδέσποτων με προκάλυμμα τη δημόσια υγεία, κατά τα πρότυπα των πρόσφατων επαίσχυντων γεγονότων της Ρουμανίας, που προκάλεσαν και προκαλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Παγκόσμια Κοινότητα εν γένει.
Όταν ενημερωθήκαμε για την ως άνω εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ, η οποία αποτελεί δείγμα ορθογραφικού και συντακτικού πονήματος!!! σκεφτήκαμε να απαντήσουμε με γνωμοδοτήσεις ειδικών Καθηγητών από τις Κτηνιατρικές και άλλες πανεπιστημιακές σχολές.

Επειδή όμως αυτό το πράττουμε αδιαλείπτως κατά την τελευταία πενταετία σε φρούδες και ατέρμονες συναντήσεις, τόσο με τα διάφορα υπουργεία όσο και με στελέχη άλλων φορέων, αποφασίσαμε πως δεν έχει πλέον νόημα.

Εξάλλου επίκειται μία Παγκοσμίως σημαντική Ημερίδα στην Αθήνα με επίκεντρο τις πλάνες γύρω από τις ζωοανθρωπονόσους τον Δεκέμβριο με προσκεκλημένους και τους Steiner, Singer και Francione.

Παρακαλούμε λοιπόν να επανεξετάσετε τις παραγράφους 1,4 και 5 που προκαλούν – αν δεν αναλυθούν σωστά – ανώφελη υστερία και επιθετικό πανικό, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Επιμένουμε να λάβετε υπ’ όψιν ότι έχουμε ανυποχώρητα εγκληματήσει απέναντι στα αδέσποτα, αλλοιώνοντας τους οντογενετικούς και τους φυλογενετικούς παράγοντές τους.

Παρακαλούμε τέλος να διευκρινίσετε τις πληροφορίες μας για το Υπουργείο Υγείας, καθώς είθισται τα πλέον απίστευτα τροπολογικά επικολλήματα να εγκρίνονται από τη Βουλή σε περιόδους ευρύτερης αναταραχής.

Ως εκ τούτου σας πληροφορούμε πως, αν κωφεύσετε για άλλη μια φορά και εν όψει των εκλογών του Μαΐου, θα φροντίσουμε να κάνουμε την παρουσία μας έμπρακτα ηχηρή, όντας 1,5 εκατομμύριο οργανωμένοι φιλόζωοι που θεωρούμε την αντιμετώπιση των βιολογικών μας εταίρων σύμφωνα με τις Κοινοτικές Οδηγίες πολιτική και φιλοσοφική πράξη ύψιστης σημασίας.

Φυσικά και έχουμε μοιραστεί τους προβληματισμούς μας, τις πληροφορίες μας και την εγκύκλιο με το γραφείο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Οι προβληματισμοί αυτοί δεν θα αργήσουν να μετατραπούν σε καταγγελτικό λόγο.

Εν αναμονή των αντιδράσεών σας
Μετά τιμής
Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων

Σχόλια