Στον ανακριτή οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Γνώριζε η ηγεσία για τη δολοφονία του Φύσσα

0
9

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα το μεσημέρι για να απολογηθούν οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου μετατέθηκε για την Τετάρτη, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή, θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Οι απολογίες των συγκατηγορουμένων τους, στελεχών της Χρυσής Αυγής ξεκινούν επίσης την Τρίτη και συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες. Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Εφαρμόστηκε το καταστατικό

Βάσει του κατηγορητηρίου που έχει συντάξει ο ανακριτής της υπόθεσης, κ. Σπύρος Γεωργουλέας, ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται να συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης.

Μάλιστα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει ότι ο Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε μετά την επίθεση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ ακολουθήθηκε κατά γράμμα η ιεραρχία που προβλέπει το καταστατικό της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, αμέσως μετά τη δολοφονία ο Γιώργος Ρουπακιάς επικοινώνησε με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος με τη σειρά του τηλεφώνησε στον Γιάννη Λαγό και εκείνος ενημέρωσε τον Μιχαλολιάκο.

Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τα όπλα

Έρευνες για τον εντοπισμό του οπλισμού, που σύμφωνα με μάρτυρα, διατηρούσε η Χρυσή Αυγή διεξάγουν εξειδικευμένες ομάδες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Αττική και περιφέρεια.

Χθες η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες για τα ευρήματα που προέκυψαν από την έρευνα στην κατοικία του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά στα Γιάννενα.

Ειδικότερα, στο σπίτι του Χρήστου Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων βρέθηκε ένα πιστόλι 9 mm LUGER και ένα 6σφαιρο περίστροφο COLT .38 Special, τα οποία κατείχε παράνομα.

Επίσης βρέθηκαν μια ξιφολόγχη συνολικού μήκους 53 εκ.., μια σιδερογροθιά, τέσσερα Ευαγγέλια παλαιού τύπου, για τα οποία ερευνάται η πιθανότητα να εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων, δύο κράνη με διακριτικά «SS» και αγκυλωτό σταυρό (σβάστικα), μπουκάλια κρασιού με ετικέτα όπου απεικονίζεται ο Μπενίτο Μουσολίνι και φωτογραφία όπου χαιρετά ναζιστικά, βιβλία που αναφέρονται στους ναζί, σημαίες με αγκυλωτό σταυρό, μια σημαία με δικέφαλο αετό και τα διακριτικά «SS», δύο τριγωνικά σημαιάκια μεσαίου μεγέθους με αγκυλωτό σταυρό και μια φωτογραφία του Αδόλφου Χίτλερ, στο πάνω μέρος της οποίας αναγράφεται «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Σχόλια