Καιρός: επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

0
5

Βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα βροχής το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 25 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, καταιγίδες αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα θα είναι έντονα.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: νότιοι 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Σχόλια