Πιστόλι, σβάστικες και φωτογραφίες του Χίτλερ στο σπίτι του Χρήστου Παππά

0
5

Ένα πιστόλι, σβάστικες, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλο υλικό κατασχέθηκε από το σπίτι του Χρήστου Παππά στα Γιάννενα, μετά από έφοδο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το εννεασέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο Χρήστος Παππάς κατείχε τη θέση υπαρχηγού στην εγκληματική οργάνωση, η δράση της οποίας φαίνεται να ξεκίνησε το 1987.

Όπως μεταδίδουν tanea.gr, τα στοιχεία στο εισαγγελικό πόρισμα είναι αποκαλυπτικά.

Η οργάνωση έχει ιεραρχική-πυραμιδική δομή, με «εξουσία του αρχηγού» κατά το χιτλερικό δόγμα, και επιλέγει άτομα με γνώσεις στις πολεμικές τέχνες, τα οποία εκπαιδεύει σε περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, την Μάνδρα και τη Σαλαμίνα.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στο πόρισμα, η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί όπλα που φυλάσσονται σε άγνωστους μέχρι στιγμής χώρους, κάτι που φέρονται να επιβεβαιώνουν και οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην μέλη της οργάνωσης.

«Η Χρυσή Αυγή πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας 1980-1990 με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών. Στη συνέχεια η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό», αναφέρεται στο πόρισμα.

Έκτοτε διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης, με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείων δράση, δηλαδή, τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς της.

Παράλληλα, στο πόρισμα υπογραμμίζεται ότι κατά τη φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής «όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα.

Σχόλια