Ρέθυμνο: εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε πετρέλαιο

0
6

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς εγκληματική σπείρα που διέπραττε συστηματικά κλοπές πετρελαίου από εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές του Ρεθύμνου.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την Κυριακή τρεις ημεδαποί ηλικίας 26,32 και 41 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών για τον εντοπισμό δραστών που διαπράττουν συστηματικά κλοπές πετρελαίου από κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε αγροτικές περιοχές του Ρεθύμνου, αστυνομικοί εντόπισαν χθες πρώτες πρωινές ώρες σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με επιβάτες τους τρεις  ημεδαπούς και το οποίο κινούνταν κοντά σε εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της περιοχής.

Σε σήμα των αστυνομικών για πραγματοποίηση αστυνομικού ελέγχου, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, ωστόσο άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Δέκα πέντε πλαστικά μπιτόνια που περιείχαν 340 λίτρα πετρέλαιο.
-ένας κόφτης μεγάλου μεγέθους (75 εκατοστά περίπου),
-δύο λοστοί,
-ένας κάβουρας,
-τρία φυσίγγια κυνηγετικού όπλου διαμετρήματος 12 cal ,
-δύο μαχαίρια,
-τέσσερις φακοί και
-δύο κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον στη κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και ένα μαχαίρι μήκους 18 εκατοστών.

Από την μεθοδική και συστηματική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη κλοπών πετρελαίου.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 28 κλοπές πετρελαίου από εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες διαπραχθήκαν τους τελευταίου επτά μήνες σε περιοχές των Δήμων Ανωγείων και Μυλοποτάμου και κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 6.375 λίτρα πετρελαίου, αξίας 9.581 ευρώ.

Σχόλια