Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής – Στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης

0
2

Ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή άσκησε ο εισαγγελέας στους 20 συλληφθέντες, βουλευτές και στελέχη, της Χρυσής Αυγής.

Οι  συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς. Η δίωξη θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τρεις εκ των άλλων συλληφθέντων ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα απολογηθούν ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος.

Οι υπόλοιποι έλαβαν προθεσμία για την Τετάρτη και όλοι τους επέστρεψαν στα κελιά τους στη ΓΑΔΑ τα ξημερώματα.

Στο πόρισμα του αντεισαγγελέα Χαρ. Βουρλιώτη, που συνοδεύεται από ογκωδέστατη δικογραφία με καταθέσεις συγκεκριμένων μαρτύρων, περιγράφεται λεπτομερώς η δόμηση και η ιεραρχία της οργάνωσης.

Τα άτομα του στενού πυρήνα της οργάνωσης αποκαλούσαν τον Μιχαλολιάκο «Φύρερ», ενώ υπαρχηγός της οργάνωσης χαρακτηρίζεται ο βουλευτής επικρατείας, Χρήστος Παππάς.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ βουλευτών του κόμματος αναφέρονται περιστατικά, που «δένουν» τη βασική κατηγορία περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα, στην απόπειρα δολοφονίας αλλοδαπού στη Μεταμόρφωση και στην απόπειρα δολοφονίας Αιγύπτιου στην Ιχθυόσκαλα
Παράλληλα υπάρχουν στοιχεία για ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το Σάββατο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, δεσμεύθηκε πως η έρευνα «θα συνεχιστεί προς πάσα κατεύθυνση και θα ολοκληρωθεί».

Σχόλια