Οι Ναζί είχαν εκτροφεία γιγάντιων κουνελιών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης – Operation Munchkin

1
185

Εκτροφεία γιγάντιων κουνελιών Αγκύρας είχαν στήσει δίπλα σε πολλά στρατόπεδα συγκέντρωσης οι Ναζί για να εξασφαλίζουν τις απαραίτητες ποσότητες γούνας για τις στολές των Ες Ες.

Οι πληροφορίες για την μυστική επιχείρηση με τίτλο «Operation Munchkin» περιλαμβάνονται σε ξεχασμένο γερμανικό αρχείο και δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες.

Η ιδέα για τα εκτροφεία κουνελιών ήταν «παιδί» του επικεφαλής των Ες Ες Heinrich Himmler, που πριν εξελιχθεί ως αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος ασχολούνταν με την εκτροφή πουλερικών.

Ο Himmler έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του για την εκτροφή των κουνελιών Αγκύρας, που είναι γνωστά για την πλούσια γούνα τους, δίνοντας αυστηρές οδηγίες για την καλή μεταχείριση των ζώων, τα οποία ζούσαν με «πολυτέλεια» λίγα μέτρα πιο μακριά από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου συντελέστηκαν τα χειρότερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Την ώρα που οι αιχμάλωτοι του Άουσβιτς λιμοκτονούσαν και βασανίζονταν μέχρι θανάτου, τα εκτροφεία κουνελιών, κοντά σε συνολικά 28 στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν ευρύχωρα και διέθεταν θέρμανση.

Οι Ναζί τάιζαν καθημερινά τα ζώα με φρέσκα λαχανικά, ώστε να παράγουν αρκετή γούνα για παλτά, εσώρουχα και κάλτσες που θα κρατούσαν ζεστή την ελίτ του γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι λεπτομέρειες περιγράφονται λεπτομερώς στο αρχείο «Angora» που εντοπίστηκε μετά από έφοδο στο σπίτι του Himmler στη Βαυαρία το 1945.

Το αρχείο περιλαμβάνει 150 φωτογραφίες χνουδωτών κουνελιών, ορισμένα εκ των οποίων φροντίζονται από φυλακισμένους των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με αναφορές, πολλοί από τους αιχμαλώτους εκτελέστηκαν από τα Ες Ες με την κατηγορία ότι δεν συμπεριφέρονταν στα κουνέλια με αρκετό σεβασμό.

Το πρόγραμμα εκτροφής ξεκίνησε το 1941, λίγο μετά την εισβολή των Ναζί στη Σοβιετική Ένωση.

«Έχω την πρόθεση να κατασκευάσω εκτροφεία κουνελιών κοντά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Ευρώπη», γράφει ο Himmler στο αρχείο του, διευκρινίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό οι περιφραγμένες εκτάσεις να είναι μεγάλες και ευρύχωρες.

Τα εκτροφεία βρίσκονταν σε απόσταση λίγων μέτρων από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου στοιβάζονταν εκατοντάδες φυλακισμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες.

Το «όνειρο» πήρε σάρκα και οστά στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου, όπου κατασκευάστηκε το πρώτο εκτροφείο, πρότυπο για τα υπόλοιπα.

Στο συγκεκριμένο εκτροφείο μάλιστα ο Himmler διέταξε την καλλιέργεια πιπεριών για να εμπλουτίσει τη διατροφή των κουνελιών.

Βάσει του αρχείου, μέχρι το 1941 στα εκτροφεία υπήρχαν 6.500 κουνέλια Αγκύρας και μέχρι το 1943 περίπου 25.000 κουνέλια.
Όταν η Γερμανία άρχισε να χάνει τον πόλεμο το πρόγραμμα της εκτροφής κουνελιών διακόπηκε. Σε περίοδο δυο χρόνων η συνολική ποσότητα μαλλιού από τα κουνέλια δεν έφτασε καν τους πέντε τόνους.

Photo επάνω αριστερά: Γάλλοι αιχμάλωτοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου

econews

2

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. «Την ώρα που οι αιχμάλωτοι του Άουσβιτς λιμοκτονούσαν και βασανίζονταν μέχρι θανάτου, τα εκτροφεία κουνελιών, κοντά σε συνολικά 28 στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν ευρύχωρα και διέθεταν θέρμανση.»

  Αυτό είναι το κατακριτέο και όχι η εκτροφή;

  Εσείς θα θέλατε να συμβαίνει το αντίθετο; εμείς θα θέλαμε να μην συμβαίνει τίποτα από τα δυο.

  Δηλαδή αν αντί για κουνέλια, εξέτρεφαν ανθρώπους σε αυτές τις συνθήκες, για να τους παίρνουν το δέρμα ή ό,τι άλλο παράγει το ανθρώπινο σώμα, θα συμφωνούσατε;

  «Ο Himmler έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του για την εκτροφή των κουνελιών Αγκύρας, που είναι γνωστά για την πλούσια γούνα τους, δίνοντας αυστηρές οδηγίες για την καλή μεταχείριση των ζώων, τα οποία ζούσαν με «πολυτέλεια» λίγα μέτρα πιο μακριά από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου συντελέστηκαν τα χειρότερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.»

  και κατά των ζώων. για τα δεύτερα συνεχίζονται ακόμα, γιατί ο ναζισμός δεν πέθανε με το τέλος του ναζιστικού πολέμου.

Comments are closed.