Δύτες βρήκαν ανθρώπινα λείψανα στο ναυάγιο του Costa Concordia

0
12

Ανθρώπινα λείψανα εντόπισαν κοντά στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia δύτες που διεξάγουν έρευνες για την ανεύρεση της σορού δυο θυμάτων που ακόμα αγνοούνται.

Το Costa Concordia ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου του 2012 στα ανοιχτά της κεντροδυτικής Ιταλίας, κοντά στις ακτές του νησιού Τζίλιο.

Χιλιάδες επιβάτες και μέλη του πληρώματος κατάφεραν να φτάσουν στη στεριά με ασφάλεια, ωστόσο 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι πέντε ετών, ενώ δυο δεν βρέθηκαν ποτέ.

Οι ιταλικές Αρχές επιβεβαίωσαν την είδηση και διευκρίνισαν ότι πρέπει να διεξαχθούν εξετάσεις DNA για να επιβεβαιωθεί αν τα οστά που βρέθηκαν ανήκουν στα δυο θύματα, μια Ιταλίδα επιβάτιδα και έναν Ινδό σερβιτόρο.

Όπως ανακοίνωσε η ιταλική Ακτοφυλακή, οι δύτες εντόπισαν τα λείψανα κατά τη διάρκεια έρευνας την Πέμπτη στο κεντρικό τμήμα του πλοίου. Οι οικογένειες των δυο θυμάτων ειδοποιήθηκαν αμέσως.

Οι έρευνες για τους δυο αγνοουμένους ξεκίνησαν και πάλι μετά την ανόρθωση του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξήχθη πριν δέκα ημέρες περίπου και διήρκεσε 19 ώρες.

Την ημέρα του ναυαγίου στο Costa Concordia επέβαιναν 4.200 άνθρωποι.

Ο κυβερνήτης του, Φραντσέσκο Σκετίνο κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Η δίκη είναι ακόμη σε εξέλιξη.

econews

Σχόλια