ΕΥΔΑΠ: εκπτώσεις ως και 60% στα τιμολόγια του νερού

0
82

Σε μειώσεις των τιμολογίων νερού, λόγω της οικονομικής κρίσης, προχωρά η ΕΥΔΑΠ.

Οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 10% ως 60% και αφορούν τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες με τρία παιδιά και υπερήλικους άνω των 75 ετών, με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.

Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκε:
– Έκπτωση 10% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης για 4μελείς (μονογονεϊκή με τρία παιδιά) και 6μελείς οικογένειες (δύο γονείς και τέσσερα παιδιά ή ένας γονέας και πέντε παιδιά).
– Έκπτωση 35% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης για 7μελείς και 8μελείς οικογένειες.
– Έκπτωση 60% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης για 9μελείς ως 13μελείς οικογένειες.

Συγκεκριμένα στους δικαιούχους αυτής της ομάδας η έκπτωση θα χορηγείται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται η προσέλευση των ενδιαφερομένων σε κάποιο από τα κέντρα της ΕΥΔΑΠ.

Σε ό,τι αφορά την ομάδα των ηλικιωμένων, δικαιούχοι είναι άτομα άνω των 75 ετών που δεν φιλοξενούνται, έχουν εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως και ο ετήσιος λογαριασμός ύδρευσης – αποχέτευσης δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ.

Για να χορηγηθεί η έκπτωση 30% θα πρέπει οι δικαιούχοι (ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους) να υποβάλουν αίτημα στο αρμόδιο Περιφερειακό Κέντρο της ΕΥΔΑΠ με τα εξής δικαιολογητικά: Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή διαβατήριο εν ισχύ) και πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Το νέο κοινωνικό πρόγραμμα τέθηκε σε ισχύ από τις 23 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει για έναν χρόνο.

Σχόλια