Εγχώρια και εισαγόμενη λαθροϋλοτομία «ξυρίζει» τα δάση της Μακεδονίας

1
43

lathroylotomia-makedonia-105704Σοβαρά περιστατικά λαθροϋλοτομίας συμβαίνουν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα στο νομό Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδει ο Σκάι, επικαλούμενος στοιχεία των δασαρχείων, λαθροϋλοτόμοι αποψίλωσαν μια τεράστια έκταση 200 στρεμμάτων στην περιοχή του Σοχού που βρίσκεται στα σύνορα Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Επίσης λαθροϋλοτόμοι έκλεψαν πριν από λίγες ημέρες δασικά προϊόντα ξύλου από τον δασικό συνεταιρισμό του Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Οι περιπολίες δεν μπορούν να γίνουν διότι η αποκεντρωμένη διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει εγκρίνει τα κονδύλια για την αγορά καυσίμων.

—Όργιο λαθροϋλοτομίας στο Γράμμο

Από την άλλη πλευρά, στο Γράμμο της Δυτικής Μακεδονίας Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι οργιάζουν έχοντας αποψιλώσει ολόκληρες πλαγιές.

Σύμφωνα με υπολογισμούς έχουν αφανιστεί πάνω από 5.000 στρέμματα δάσους στο Γράμμο μόνο τον τελευταίο χρόνο!

Οι τοπικοί φορείς ζητούν την αύξηση του αριθμού των συνοριοφυλάκων, την επάνδρωση των στρατιωτικών φυλακίων της περιοχής για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την υλικοτεχνική υποστήριξη με οχήματα 4Χ4, κάμερες κλπ, ώστε να ενταθούν οι περιπολίες.

Δείτε πως αποψιλώθηκε το δάσος μέσα σε δέκα χρόνια, μέσα από τις φωτογραφίες του google earth που παραθέτει το grammos.com.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.