Φύκια σπιρουλίνας: η νέα τάση της αστικής καλλιέργειας (video)

1
242

Νέο αέρα στη μαγειρική δίνουν οι σεφ του ξενοδοχείου Novotel στη Μπανγκόγκ, προσθέτοντας στις συνταγές τους φύκια σπιρουλίνας, τα οποία καλλιεργούνται σε δεξαμενές στην ταράτσα του κτηρίου.

«Τώρα τα χρησιμοποιούμε στον μπουφέ, στο πρωινό, στα γεύματα.  Μπορούμε να τα αναμείξουμε με το φαγητό. Το θετικό με αυτό το προϊόν είναι ότι δεν επηρεάζει τη γεύση σε οποιοδήποτε φαγητό και αν το προσθέσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Novotel στη Μπανγκόγκ, Manuel Reymondin.

Η σπιρουλίνα, που είναι ευρέως διαδεδομένη ως υπερτροφή, καλλιεργείται εύκολα και συσκευάζεται σε πακέτα μαζί με πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά.

Το ξενοδοχείο προσθέτει τα φύκια στις σως, τις σούπες και τα επιδόρπια και όλοι οι πελάτες δείχνουν ικανοποιημένοι από την πρωτοβουλία.

Το σημαντικότερο είναι ότι το πείραμα της αστικής καλλιέργειας ανθίζει.

Αυτό που ξεκίνησε ως project με δυο βαρέλια έχει εξελιχθεί σε μικρή βιομηχανία με 100 βαρέλια και παραγωγή 100 κιλών σπιρουλίνας τον μήνα.

Το εγχείρημα υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία τροφίμων Energaia, η οποία συλλέγει τα φύκια σπιρουλίνας τρείς φορές την εβδομάδα.

Στο μείγμα προστίθεται μαγειρική σόδα για τη ρύθμιση του PH, ενώ στα φύκια διοχετεύεται άνθρακας για να επιταχυνθεί η ανάπτυξή τους.

Όταν η σπιρουλίνα είναι έτοιμη, ξεπλένεται, αποξηραίνεται και συσκευάζεται.

Η σπιρουλίνα έχει υψηλές θρεπτικές αξίες γι’ αυτό και θεωρείται ιδανική τροφή για τους ανθρώπους.

Εκτός από τη μαγειρική, το ξενοδοχείο χρησιμοποιεί τα φύκια σπιρουλίνας στο σπα και την περιποίηση δέρματος.

Η Energaia συνεργάζεται επίσης και με άλλα ξενοδοχεία στην Μπανγκόγκ και ελπίζει ως το 2014 να εγκαταστήσει περισσότερους από χίλιους βιοαντιδραστήρες, καθιστώντας την αστική καλλιέργεια φυκιών σπιρουλίνας βιομηχανία ανάπτυξης στην Ταϊλάνδη.
econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.