Λαϊκή ποδηλατοδρομία και Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο στη Θεσσαλονίκη

0
18

Η  λαϊκή ποδηλατοδρομία που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο «Βέλος» στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Ποδηλατικού Διήμερου στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2013, βρέθηκε στο επίκεντρο συνέντευξης Τύπου την Τρίτη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου και η Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου «Βέλος», Κάτια Δάκου, αναφέρθηκαν οι λεπτομέρειες για τη διοργάνωση που φιλοξενεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η λαϊκή ποδηλατοδρομία, που θα ακολουθήσει την αγωνιστική κατηγορία και  η οποία εντάσσεται στην εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας, και στην «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, στις 18:30, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με διαδρομή: Ν. Γερμανού, Τσιμισκή, Σαλαμίνος, Λ. Νίκης, Λ. Πύργος και θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις εορταστικού χαρακτήρα (μουσική, κληρώσεις δώρων (ποδήλατα, αθλητικό υλικό κλπ) και happenings.

Στο  «2ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο» που διοργανώνουν ο Ποδηλατικός Όμιλος «Βέλος» και ο Δήμος Βοΐου, αναφέρθηκε η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου η οποία δήλωσε: «μέσω τέτοιων συνεργασιών και διοργανώσεων όπως το 2ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο, επιτυγχάνουμε και εμείς, ως Δήμος καθαρά ορεινός, να αναπτύξουμε ποδηλατική συνείδηση». Επισήμανε επιπλέον την σπουδαιότητα που έχει ο τερματισμός των αθλητών της ποδηλασίας της αγωνιστικής κατηγορίας για την Σιάτιστα, ως πρωτεύουσα του Δήμου Βοΐου.

Στην προοπτική του αθλητικού τουρισμού αναφέρθηκε η Πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου «Βέλος», Κάτια Δάκου, επισημαίνοντας  την επιτυχημένη διοργάνωση του θεσμού της περασμένης χρονιάς και πρόσθεσε: «στον φετινό διασυλλογικό διεθνή αγώνα της πρώτης ημέρας του «2ου Ποδηλατικού Διήμερου», συμμετέχουν 95 αθλητές Έλληνες και ξένοι, της κατηγορίας Ανδρών- Elite, 3 ομάδες (Βουλγαρία, Ολλανδία, Ρουμανία) και την δεύτερη ημέρα  στην μεγάλη διαδρομή από την Θεσσαλονίκη μέχρι τη Σιάτιστα συμμετέχουν πάνω από 180 αθλητές».

Συγκεκριμένα το Σάββατο  21 Σεπτεμβρίου 2013, κορυφαίοι έλληνες αθλητές της κατηγορίας Ανδρών- Elite, μεταξύ των οποίων ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Χρήστος Βολικάκης, και διακεκριμένοι αθλητές διαφόρων εθνικοτήτων ( Ολλανδία,  Βουλγαρία,  Ρουμανία), με σημείο εκκίνησης το Λευκό Πύργο, θα  αναμετρηθούν σε ένα συναρπαστικό circuit 54 klm στο κέντρο της πόλης, στη διαδρομή, Ν. Γερμανού, Τσιμισκή, Σαλαμίνος, Λ. Νίκης, Λ. Πύργος.

Τη δεύτερη ημέρα του 2ου ποδηλατικού διήμερου, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013, στις 9.00, οι 80 αθλητές της αγωνιστικής κατηγορίας ενώνονται με 100 cyclotourists απ’ όλη την Ελλάδα  καθώς και  αθλητές από την Αγγλία,  τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, και Σουηδία  θα ξεκινήσουν από τον Λευκό Πύργο και ακολουθώντας τη διαδρομή: Θεσσαλονίκη, Αγ.Αθανάσιος, Αλεξάνδρεια, Βέροια, Καστανιά, Κοιλάδα, Δρέπανο, Κοίλα και Ξηρολίμνη θα καταλήξουν στη Σιάτιστα. Οι πρωταθλητές των πεντάλ καλούνται να σπάσουν το ρεκόρ της διαδρομής των 175 klm που κατέχει από την περσινή διοργάνωση ο Βούλγαρος πρωταθλητής της Amore e Vita, Yovchev Yovcho, με χρόνο 4 ώρες και 36΄.

Αναλυτικά εδώ το πρόγραμμα των αγώνων.

Σχόλια