Έξι εβδομάδες ύπνου τον χρόνο χάνουν οι νέοι γονείς

0
7

Πάνω από έξι εβδομάδες ύπνου χάνουν οι νέοι γονείς τον πρώτο χρόνο για την φροντίδα των νεογέννητων σύμφωνα με νέα έρευνα στη Βρετανία στην οποία συμμετείχαν 1.800 εθελοντές.

Όπως προέκυψε, οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους οι γονείς ξυπνούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν για να ταΐσουν (62%) ή να καθησυχάσουν το μωρό που έκλαιγε (57%), ή επειδή αισθάνονταν άγχος και ανησυχία για την ασφάλειά του (34%).

Άλλες αιτίες έλλειψης ύπνου που διαπιστώθηκαν από την έρευνα ήταν η αϋπνία αλλά και η συσσώρευση εργασιών που δεν είχαν ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας (27%).

Σύμφωνα με την έρευνα οι νέοι γονείς κοιμούνται κατά μέσο όρο 5,1 ώρες κάθε βράδυ τον πρώτο χρόνο, δηλαδή χάνουν 2,9 ώρες από τις οκτώ που συστήνουν οι υπηρεσίες Υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι γονείς χάνουν 20,3 ώρες ύπνου την εβδομάδα και 1.055 ώρες συνολικά τον πρώτο χρόνο, δηλαδή 44 ημέρες.

Άλλο ένα συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι κάθε άτομο το ξυπνά ο σύντροφός του τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, δηλαδή 109 φορές τον χρόνο.

Ο ποιοτικός ύπνος είναι ουσιαστικής σημασίας για την ξεκούραση του μυαλού και την αναζωογόνηση του σώματος, θέτοντας γερά θεμέλια για καλή υγεία.
econews

Σχόλια