Ο Καμμένος, ο Πάχτας, το λιντσάρισμα και ο "χρυσός" Άγιος Βασίλης

2
31

Παρέμβαση σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα FM έκανε ο δήμαρχος “Αριστοτέλη”, Χρήστος Πάχτας με αφορμή την προτροπή του πρόεδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, προς κατοίκους της περιοχής να τον λιντσάρουν.

«Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετέ τον» είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος, όταν κάτοικοι της Χαλκιδικής του έθεσαν το ζήτημα με την εμφάνιση τιμών αρσενικού πάνω από τα επιτρεπτά όρια στις γεωτρήσεις του Νεοχωρίου.

Οι δηλώσεις Καμμένου προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση. Σχολιάζοντας στο Star την υπόθεση ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ είναι ένα αστικό κόμμα, το οποίο δεν υιοθετεί τη βία.

«Μιλούσα σε μανάδες με παιδιά που πίνουν νερό με αρσενικό», σημείωσε, και διαμήνυσε ότι το κόμμα του καλεί τον ελληνικό λαό «σε ειρηνική εξέγερση, καθώς το Σύνταγμα έχει καταλυθεί», υπό την έννοια ότι «δεν γίνεται πια κοινοβουλευτικός έλεγχος» και πως «λαμβάνονται αποφάσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».

Ο Χρήστος Πάχτας, μιλώντας στον Βήμα FM, καταδίκασε τις δηλώσεις Καμμένου, ζήτησε από το πολιτικό προσωπικό να επιδείξει σύνεση και σοβαρότητα και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμμετάσχει ενεργά στα επεισόδια που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή εξαιτίας του έργου εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσίασε ο ισχυρισμός του Χρήστου Πάχτα ότι η επένδυση της Eldorado Gold όχι μόνο δεν επιβαρύνει το περιβάλλον της περιοχής αλλά αποκαθιστά και την περιβαλλοντική ζημιά που έχουν αφήσει πίσω τους προηγούμενες επενδύσεις εξόρυξης κατά το παρελθόν.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την συμβατότητα εξόρυξης χρυσού και τουρισμού, απάντησε ότι “ο τόπος μας χωράει όλους” και ότι η επένδυση “δεν επηρεάζει τον τουρισμό”.

Αντίθετα, υποστήριξε ο κ. Πάχτας, σε συνδυασμό με τη δημιουργία μεταλλευτικού μουσείου/πάρκου, η περιοχή γύρω από τις Σκουριές, εκτός από μεγαλύτερο έργο πρωτογενούς εξόρυξης χρυσού στην ΕΕ, μπορεί να μετατραπεί σε νέο τουριστικό προορισμό για τη Χαλκιδική.

Για του λόγου (του) το αληθές αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Ροβανιέμι, χωριού του Αγίου Βασίλη, στη Φινλανδίας, «λίγα» χιλιόμετρα από το οποίο έχει πραγματοποιηθεί αντίστοιχη επένδυση με αυτή στις Σκουριές και υποστήριξε ότι έχει τριπλασιαστεί ο τουρισμός στην περιοχή.

Αυτό που δεν μας είπε ο κ. Πάχτας είναι ότι το Ροβανιέμι απέχει 230 χιλιόμετρα από το «χρυσό χωριό» Τανκαβάαρα, όπου υπάρχει μουσείο και έκθεση χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων.

econews

2 Σχόλια

  1. Οι δηλώσεις Καμμένου, δηλώσεις άμυαλου πολιτικού που ποτέ δεν έχει δουλέψει ή μανατζάρει ούτε περίπτερο αλλά από πλούσιο και εργατικό πατέρα. Τέτοιοι είναι μεγάλο μέρος των πολιτικών μας δυστυχώς.

  2. Aληθεύει ότι ο Πάχτας έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον Καμένο για το λυντσάρισμα που υπέστη ο τελευταίος στην Αμφιάλη; Εχει χιούμορ ο άνθρωπος!

Comments are closed.