Δήμος Βόλβης: ασφαλιστικά μέτρα για τη διαρροή μετάλλων από φορτηγό της «Ελληνικός Χρυσός»

1
9

Ασφαλιστικά μέτρα θα καταθέσει ο δήμος Βόλβης ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα διέρχονται από τα όρια του δήμου τα φορτηγά της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός».

Αυτό αποφασίστηκε σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο συζητήθηκε το περιστατικό της διαρροής, από φορτηγό της εταιρίας, συμπυκνωμάτων μετάλλων, στην περιοχή της Ρεντίνας την Πέμπτη.

Δείγμα από το υλικό που διέρρευσε έχει σταλεί για χημική ανάλυση ώστε να εξεταστεί η χημική σύνθεση του και να διαπιστωθεί αν είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Νωρίτερα ο δήμος Βόλβης έχει εκφράσει την ανησυχία ότι πιθανόν από το φορτηγό διέρρευσαν αρσενοπυρίτες, ιδιαιτέρως τοξικά συμπυκνώματα μετάλλου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δημήτρη Γαλαμάτη, τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στην βδομάδα και όταν γνωστοποιηθούν θα συγκληθεί νέο δημοτικό συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι εκτός από την ανάλυση των δειγμάτων διερευνάται αν τα φορτηγά έχουν τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά του υλικού αυτού.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι δημοτικές έρχονται. Καιρός να δείξει μούρη ο δήμαρχος. Άσχετος ο ίδιος και οι συν αυτώ, χωρίς καν να ερευνήσει την διαλυτότητα του αρσενοπυρίτη, απευθύνεται σ΄ένα παθιασμένο κοινό για τα «ψηφαλάκια!».

Comments are closed.