Στάση εργασίας σε ΟΣΕ και προαστιακό την Τετάρτη

0
5

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τετάρτη, οι σιδηροδρομικοί, από τις 11.00 έως τις 15.00, συμμετέχοντας στην τετράωρη στάση εργασίας που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ.

Ως εκ τούτου θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών κάνει λόγο για «σκοτεινά σχέδια» για το μέλλον του Σιδηρόδρομου και αναφέρει χαρακτηριστικά «η σημερινή μέρα είναι «μαύρη» για το σιδηρόδρομο καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε και υλοποιεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ την εκχώρηση της ελληνικής σιδηροδρομικής εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ξένα συμφέροντα κατ” επιταγή των τροϊκανών τοκογλύφων».

«Χαρίζουν και αποελληνοποιούν μια εταιρεία με περισσότερα από 100 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον τόπο μας. Με πρόσχημα τα δήθεν ελλείμματα χαρίζουν σε ξένους την περιουσία που ανήκει σε όλους τους Έλληνες».

«Στους παπαγάλους που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, απαντάμε για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, ότι η «συμφωνία» προβλέπει συνέχιση της χρηματοδότησης με πενήντα εκατομμύρια το χρόνο, την επόμενη πενταετία, από τα χρήματα των φορολογουμένων».

«Ο δημόσιος σιδηρόδρομος δεν είναι υπόθεση μόνο των σιδηροδρομικών. Αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Οι σιδηροδρομικοί θα απαντήσουμε με δράσεις που στόχο θα έχουν την ανατροπή αυτών των πολιτικών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια