Φωτοβολταϊκά: μήνυση για το έλλειμμα των ΑΠΕ κατέθεσε ο ΠΑΣΥΦ

0
8

pasyf-ape-elleimma-105273Την παρέμβαση του εισαγγελέα για το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ και τις συνεπακόλουθες καθυστερήσεις στην πληρωμή των παραγωγών φωτοβολταϊκών ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.Φ κ. Ν. Καλογεράκης με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε κατά των μελών της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και παντός άλλου υπεύθυνου.

Ουσιαστικά ο ΠΑΣΥΦ εγκαλεί τη ΡΑΕ γιατί δεν αύξησε σε τέτοιο βαθμό το ΕΤΜΕΑΡ (το οποιο ως γνωστόν πληρώνουν οι καταναλωτές) ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ και να πληρώνονται έγκαιρα οι παραγωγοί.

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΠΑΣΥΦ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου δηλώνει τα εξής: «Καταλήξαμε στην παραπάνω μηνυτήρια αναφορά, διότι η ΡΑΕ οφείλει να αναπροσαρμόζει ,κατά ρητή πρόβλεψη του νόμου, τα έσοδα του ειδικού λογαριασμού χωρίς να προκύπτει έλλειμμα .

Επιπλέον η αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ οδηγεί στην εξοικονόμηση για τους προμηθευτές κόστους παραγωγής ενέργειας από συμβατικές μονάδες,το οποίο όχι μόνο δεν υπολογίζεται αλλά οδηγεί και στη μείωση των ποσών που καταβάλλονται από τους προμηθευτές για την παραγόμενη από ΑΠΕ ενέργεια.

Συνεχίζουν δε οι στρεβλώσεις να υφίστανται, με κύρια την εξάρτηση του ειδικού λογαριασμού ακόμα από την Ο.Τ.Σ.

Συμπερασματικά λοιπόν, με την ως άνω εκτεθείσα κατάσταση επιτρέπεται η αύξηση του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ προς όφελος των προμηθευτών και εις βάρος των παραγωγών ΑΠΕ και των καταναλωτών».

Σχόλια