Πυρκαγιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας – Μάστιγα η ρύπανση των δημοσίων χώρων

0
2

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου κοντά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Νέο Φάληρο.

Όπως μετέδωσε ο Σκάι, η φωτιά ξεκίνησε από νησίδα με σκουπίδια και επεκτάθηκε στα πλεξιγκλάς της αερογέφυρας του Σταδίου.

Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Κατά τη θερινή περίοδο έχουν καταγραφεί δεκάδες πυρκαγιές  σε διαζώματα και νησίδες σε κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας και άλλων περιοχών του Λεκανοπεδίου.

Ως κύρια αιτία είχε εντοπιστεί  η έλλειψη συντήρησης των νησίδων και των διαζωμάτων που καλύπτονται από ξερά χόρτα και σκουπίδια.

Ωστόσο, στα τέλη Ιουλίου, ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης των νησίδων σε οδικούς άξονες της Αττικής που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κλαδέματα, εγκατάσταση δικτύων ποτίσματος, συντήρηση των φυτών και φύτεμα νέων, καθαρισμούς, αποκομιδή και μεταφορά τωνκλαδιών και των σκουπιδιών, φυτοπροστασία, λίπανση, αντιμετώπιση πυρκαγιών, αποψιλώσεις ξερών χόρτων και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων.

Το έργο προβλέπει τη συνολική ανάπλαση και καθαρισμό νησίδων μήκους 600 χιλιομέτρων στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Συγκεκριμένα, το έργο «ΣΠ-01/12 Συντήρηση, βελτίωση και εγκατάσταση πρασίνου» στις νησίδες οδών αρμοδιότητας Διεύθυνσης Κατασκευών Έργων Συντήρησης Οδοποιίας Περιφέρειας Αττικής (ΔΚΕΣΟ) αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, ενώ θα χρειασθούν επιπρόσθετα δύο μήνες για εργασίες επιτήρησης / άρσης επικινδυνότητας.

Έχει προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

econews

Σχόλια