«Πράσινο φως» για αντιπλημμυρικά έργα σε Αχελώο και Αλφειό

0
5

Το «πράσινο φως» στην υλοποίηση σημαντικών έργων κυρίως στα δύο μεγάλα ποτάμια της Δυτικής Ελλάδας αλλά και για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής δόθηκε με την έγκριση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η εκπόνηση τριών μελετών που η ολοκλήρωσή τους λύνει πάγια και κρίσιμα προβλήματα διαχείρισης των χειμάρρων και ποταμών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ενώ το κυριότερο είναι πως για τα δύο μεγάλα ποτάμια της Περιφέρειας (Αχελώο και Αλφειό) λύνεται επιτέλους το πρόβλημα της οριοθέτησής τους και έτσι μπορούν να γίνουν και επεμβάσεις-έργα αντιπλημμυρικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα τα έργα που εγκρίθηκαν είναι τα εξής:

1)«Μελέτη οριοθετήσεων και αντιπλημμυρικών έργων, χειμάρρων και ποταμών της Π.Ε. Αχαίας» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
2)«Αντιπλημμυρικά έργα και οριοθέτηση ποταμού Αλφειού Ν. Ηλείας από τέλος οριοθέτησης (Χ.Θ. 10+564) έως τη γέφυρα Άσπρα Σπίτια (περί τη Χ.Θ. 25+500)» προϋπολογισμού 750.000 ευρώ.
3)Αντιπλημμυρικά έργα και οριοθέτηση των επικίνδυνων για πλημμύρες περιοχών του ποταμού Αχελώου Ν. Αιτωλοακαρνανίας (κατάντη του φράγματος Στράτου) συνολικού μήκους 16 χλμ., προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Παράλληλα στο Πρόγραμμα εντάχθηκαν και τρία κρίσιμα έργα για δύο κύριες εθνικές οδικές αρτηρίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως, πρώην «111» και το τμήμα σύνδεσης του Πύργου με το Καλό Νερό που βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Π.Δ.Ε.

«Πρόκειται για έργα μείζονος σημασίας για την Περιφέρειά μας και τους κατοίκους της. Αυτές οι οδικές παρεμβάσεις αλλά και τα έργα στους χείμαρρους και τα δύο μεγαλύτερα ποτάμια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πρόκειται να δώσουν νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «τα έργα αυτά αποτελούν αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, ενώ θα πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν κυρίως για την ασφάλεια των πολιτών μας. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο να θωρακίσουμε τους κατοίκους και τις περιουσίες τους και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε».

Σχόλια