Πετρέλαιο θέρμανσης: μείωση του φόρου ζητά η ΠΟΠΕΚ

0
2

Τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζήτησε εκ νέου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, αν και βρισκόμαστε σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη της νέας χειμερινής περιόδου «αναζητούνται ακόμη από το υπουργείο Οικονομικών ημίμετρα για διόρθωση της λανθασμένης εφαρμογής του αποτυχημένου μέτρου της εξίσωσης του ΕΦΚ».

Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει επίσης ότι η μόνη λύση είναι  η μείωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης (από 0,33 στα 0,06 ευρώ το λίτρο) για όλους τους καταναλωτές με ελάχιστες εξαιρέσεις.

«Αυτή η λύση θα επαναφέρει τα δημόσια έσοδα υψηλά, από την αύξηση των πωλήσεων και παράλληλα θα δώσει την δυνατότητα σε όλα τα νοικοκυριά, τα σχολεία, τους άνεργους, τους ηλικιωμένους κ.λπ. να περάσουν ζεστό χειμώνα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά το επιχείρημα της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης για την πάταξη της λαθρεμπορίας και της παράνομης διακίνησης καυσίμων, οι πρατηριούχοι τονίζουν πως όσα μέτρα έχουν ληφθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν αποτύχει όλα από τα λάθη των Κυβερνητικών επιλογών και των εφαρμογών τους.

Επιπλέον η Ομοσπονδία αναφέρει πως αν η εγκατάσταση των συστημάτων εισροών εκροών δεν προχωρήσει άμεσα σε όλα τα στάδια διακίνησης και διάθεσης καυσίμων, θα είναι ακόμη ένα αποτυχημένο μέτρο προς όφελος της λαθρεμπορίας.

 

Σχόλια