Ο πρώτος άνδρας που γέννησε μωρό στην Ευρώπη

0
145

Ένα διεμφυλικό άτομο από το Βερολίνο είναι ο πρώτος άνδρας στην Ευρώπη που γέννησε μωρό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, ο άνδρας, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, είχε γεννηθεί γυναίκα και έμεινε έγκυος μέσω δωρητή σπέρματος.

Γέννησε με τη βοήθεια μαίας στο σπίτι του ένα υγιέστατο αγοράκι. Ο λόγος για τον οποίο επέμενε να γεννήσει σπίτι είναι γιατί δεν ήθελε να καταχωρηθεί ως μητέρα στο μαιευτήριο, διαδικασία που απαιτείται από τον νόμο στη Γερμανία.

Ο πατέρας, που διατηρεί ακόμα τα αναπαραγωγικά όργανα της γυναίκας, υποβάλλεται εδώ και πολλά χρόνια σε θεραπείες αντικατάστασης ορμονών ώστε να αλλάξει φύλο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πατέρας αρνήθηκε να γνωστοποιήσει πληροφορίες για τον δωρητή σπέρματος ή για τις σχέσεις του έτσι ώστε να προστατέψει το παιδί του.

Επίσημα το αγοράκι, που γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου, δεν έχει μητέρα, μόνο πατέρα.

Σχολιάζοντας την υπόθεση εκπρόσωπος της Γερουσίας του Βερολίνου δήλωσε ότι «το εν λόγω άτομο δεν ήθελε να εμφανίζεται στο πιστοποιητικό γεννήσεως ως μητέρα αλλά ως πατέρας και το αίτημα ικανοποιήθηκε».

Επίσης ο πατέρας είχε ζητήσει να μην αποκαλυφθεί το φύλο του παιδιού για κανένα λόγο, ωστόσο το συγκεκριμένο αίτημα απορρίφθηκε και οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι το μωρό είναι αγοράκι.

Σύμφωνα με πηγές, οι κοινωνικές υπηρεσίες θα βρίσκονται σε επαφή με την οικογένεια στην περίπτωση που το παιδί παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με τον τρόπο που γεννήθηκε.

Σημειώνεται ότι το 2011 το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας απεφάνθη ότι ένα άτομο δεν χρειάζεται πλέον να αφαιρέσει τα αναπαραγωγικά του όργανα για να αναγνωριστεί νομικά το φύλο του.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο πατέρας του μωρού έχει αναγνωριστεί επίσημα ως άνδρας αν και διατηρεί τα γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα.
econews

Σχόλια