Για σεξουαλική κακοποίηση 8χρονου κατηγορείται ο 58χρονος "ήρωας των Άνδεων"

0
8

Κατηγορίες για την αποπλάνηση και σεξουαλική κακοποίηση ενός οκτάχρονου παιδιού από τις φτωχογειτονιές του Σέρο Ναβία στην πρωτεύουσα της Χιλής Σαντιάγκο αντιμετωπίζει ο 58χρονος άνδρας από την Ουρουγουάη που βρέθηκε ζωντανός στις Άνδεις. Ο άνδρας υποτίθεται ότι επέζησε τρώγοντας σταφίδες και αρουραίους.

Σύμφωνα με τις χιλιανές Αρχές, η εισαγγελία της χώρας τον Απρίλιο είχε παραγγείλει έρευνα για τις κατηγορίες εις βάρος του Ραούλ Φερνάντο Γκόμεζ, ενώ παράλληλα του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο Γκόμεζ, υδραυλικός στο επάγγελμα, επιχείρησε να το Μάιο περάσει από τη Χιλή στην Αργεντινή διασχίζοντας τις Άνδεις με τα πόδια.

Ωστόσο, εξαιτίας μιας χιονοθύελλας (είναι χειμώνας στο νότιο Ημισφαίριο), αποπροσανατολίστηκε και κατέληξε στο καταφύγιο σε ύψος 2.840 μέτρων όπου τον βρήκαν τα συνεργεία καταμέτρησης του ύψους του χιονιού.

Η εισαγγελία της Χιλής αναφέρει σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι «Προσπάθησε να διαφύγει της δικαιοσύνης», ενώ έχει γίνει αίτηση στις αρχές της Αργεντινής για έκδοση του Γκόμεζ στη Χιλή.

Η κόρη του 58χρονου αρνήθηκε τις κατηγορίες εις βάρος του πατέρα της, ο οποίος φέρεται να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά τον οκτάχρονο γιο της κουνιάδας του.

econews

Σχόλια